TIP BISNES : BYE BYE ZONE SELESA

Salam Jumaat.. sharing MOTIVASI hari ini.

"ZONE SELESA YANG BAKAL MEMBUNUHMUğŸ˜Ž"
Bila kita saksikan kejayaan orang lain memang terasa nak juga  dihati nak nikmati gaya hidup macam orang tu.
 
Kisah Orang kaya : 
Mereka yang berjaya tiada risau pasal duit..boleh beli apa saja dan bila-bila masa...tak payah tunggu waktu 70% offer atau tunggu cuti sekolah.

Tak perlu hadapi jem yang teruk setiap hari di pagi hari dan bersesak di petang hingga ke malam..tak perlu beratur panjang untuk bayar di shopping complex..

Diorang boleh check in hotel yang selesa dan mkn di "fine" restoran...

Yang bagusnya mereka dapat keluarkan zakat dengan banyakk dan boleh bersedekah pada asnaf anak yatim ibu tunggal serta fakir miskin...

Rezeki mereka makin lebat dengan jaringan  rakan teman niaga yang baik-baik...

kisah orang Biasa-biasa : 

Bila tanya NAK TAK jadi macam ni?? macam kisah orang kaya di atas??
 
pastinya semua akan sama sekali jawab ... NAK!! NAK!!

Bila tanya sanggup tak beri komitmen kerja lebih masa dan lebih keras 2 jam
sehari untuk dapatkan freedom di atas ??

terus diam dan bunyi 

"Ermmm nänti fikir dulu.. nak tanya suami dulu..tunggu anak2 besar dulu..." 

macam-macam alasan yang keluar!

Sebenarnya mereka-mereka (kita yang biasa-biasa ni) sedang seronok enjoy zon selesa dalam keadaan yang tak selesa atau makin menjerat.

Ekonomi keluarga makin menekan..walaupun kerja makin kuat.

Mereka
(kita yang biasa-biasa ni) masih seronok dan enjoy siri korea, philipina atau drama bersiri...atau pun masih lagi seronok duduk saja tak buat apa-apa.. 

hanya di mulut sahaja cakap nak berubah.. tapi tindakan tak ada.. 

"orang tu boleh lah., dia bla bla bla... "

Ingat tak cerita sains..kisah merebus katak dalam air panas...???

Pada mulanya katak cuba adjust suhu panas,  sikit demi sikit yang akhirnya terlalu selesa hingga akhirknya katak itu mati direbus sebab terlalu selesa dan tidak berbuat apa-apa, langsung untuk ubah hidupnya..

tak kan selamanya  nak harapkan bantuan orang kan?? atau pun bantuan kerajaan?? 

Jadi apakah SYARAT untuk BERJAYA: 

WAJIB KELUAR DARI ZON SELESA SEKARANG

Confort Zone = Killer Zone (bunuh kebanyakkan impian kita)

tiada orang yang akan tolong merubah kita melainkan diri kita sendiri.. 

Jika kita buat perkara yang sama setiap hari kita hanya akan dapat hasil yang sama setiap bulan...

renung-renungkan
 
#BizTipsHjRoslan
 #BondaMizaShaklee
#BondaMizaSOHOMomJourney

Saya hadiahkan Ebook percuma untuk anda “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. Sila download percuma di DI SINI


http://www.ebookniaga.com/sorryboss/shaza
(Ebook ini bukan sahaja penuh dengan tip-tip kehidupan dan bisnes, malah pengalaman sebenar seorang wanita yang pernah bekerja sebagai engineer dan akhirnya JATUH CINTA dengan perniagaannya dan membuat keputusan untuk 100% tumpuan kepada perniagaan ini.. IMPIAN menjadi SURI RUMAH BERPENDAPATAN TINGGI TERCAPAI. .. Alhamdulillah.. :D

Mudah-mudahan segala tip dan panduan perniagaan di dalam ebook ini mampu memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan di dunia dan akhirat.  

'Be simply healthy'

Master To be Bonda Miza


#BondaMiza & MFMS The Most Happening SHAKLEE Team In Malaysia


Bonda Miza Nazril


"Founder Of BondaMiza Millionaire In Shaklee"


012 585 2034 


www.bondamiza.com


www.bersalinmenyusu.com

MENARIK DIBACA: 





0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU