Home Top Ad

DIABETES / KENCING MANIS : BAGAIMANA VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSI ?

Share:
Diabetes merupakan sejenis penyakit kronik semakin popular di dunia. Pesakit Diabetes mempunyai pelbagai risiko penyakit berkait sekiranya gula dalam darah tidak di kawal sebaiknya. 

Ia bukan sahaja mengundang kepada kerosakan mata dan saraf malah membawa kepada masalah yang lebih besar termasuklah masalah buah pinggang, gengren dan kehilangan organ badan.


APA ITU VIVIX SHAKLEE?
 

Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah seperti sirap yang terhasil daripada kandungan anggur muskat dan tumbuh-tumbuhan lain. Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi dan anti kanser.
 
Anda boleh berikhtiar dengan vivix Shaklee. Vivix disyorkan diambil sesudu teh  sehari. 

Sila ke link berikut untuk mengetahui manfaat utama Vivix ShakleeBAGAIMANA VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSI SEBAGAI PENAWAR DIABETES?  VIVIX SHAKLEE


Terdapat 6 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

MENINGKATKAN SENSITIVITI TUBUH TERHADAP HORMON INSULIN   VIVIXSHAKLEE


Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.   

VIVIX SHAKLEE

MENGAKTIFKAN ENZIM YANG SANGAT BERKUASA DALAM TUBUH KITA


Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.

sHAKLEE VIVIX SHAKLEE   VIVIX SHAKLEE VIVIX SHAKLEE

MENGAWAL PARAS GULA DALAM DARAH


Karbohidrat yang dicerna dalam badan kita akan menghasilkan gula yang memberikan kita tenaga.Pengambilan karbohidrat yang tinggi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat apabila tidak digunakan sepenuhnyaDengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan melambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.
MEMPERLAHANKAN / MENGURANGKAN SINDROM RINTANGAN INSULIN (“METABOLIC SYNDROME”) 


Vivix adalah tonik antioksidan berkuasa melindungi dan membaiki sel yang rosak.   Pengambilan vivix secara konsisten sangat bermanfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.MENGELAKKAN / MENGURANGKAN KEROSAKAN MATA, MENGGALAKKAN PENYEMBUHAN LUKA DENGAN LEBIH CEPAT


Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera. Karot Ungu yang terdapat di dalam Vivix juga kaya dengan Vitamin A yang sangat tinggi antioksida yang sangat baik untuk kesihatan mata.MENCEGAH PEMBENTUKAN PROTEIN AGE


Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan.

Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan pembentukan protein AGE ini.MANFAAT  VIVIX UNTUK PERAWATAN LAIN 
Vivix daripada Shaklee bukan sahaja suplemen untuk rawatan diabetes malah merupakan suplemen anti oksida yang digunakan untuk pelbagai masalah kesihatan lain, antaranya:Ramai juga yang sudah mengambil untuk mendapat kesihatan dan perlindungan daripada masalah kesihatan yang kronik.
Manusia hanya merancang, Allah jua yang menentukan. Moga bermanfaat.


KOLEKSI TESTIMONI PENGGUNA VIVIX : 


bacaan gula dalam darah menurun selepas pengambilan vivix
Vivix untuk kencing manis / diabetes
Vivix untuk diabetes / kencing manis
INGIN MENCUBA ATAU HADIAHKAN VIVIX KEPADA YANG TERSAYANG?

 
BELI 2 BOTOL VIVIX SHAKLEE:
  • PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE BERNILAI RM70.00
  • PERCUMA POS KE SELURUH MALAYSIA
  • DAPAT SEMULA BONUS TUNAI DARIPADA SHAKLEE BERNILAI RM34 
  • PENJIMATAN HAMPIR RM300.00 KESELURUHAN
INGIN MENCUBA ATAU HADIAHKAN VIVIX KEPADA YANG TERSAYANG? 

HUBUNGI SAYA

BONDA MIZA UNTUK KONSULTASI PERCUMA

012 585 2034 
(whatsapp/telegram/sms/call)
Promosi VIVIX SHAKLEE Januari 2017, Penjimatan sehingga RM340.00

MENARIK DIBACA: 
No comments