VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut
VIVIX SHAKLEE, KAYA 10 KALI GANDA RESVERATROL & POLIFENOL, AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik di atas untuk info lanjut. Tempahan harga Promo Vivix Tahun 2019 hubungi Bondamiza di talian 012-5852034

KAJIAN VIVIX : RESVERATROL & NYANYUK (ALZHEIMERS)

Share:
Salam semua pembaca blog bonda. Minggu ni saya nak share kebanyakkan cerita tentang Vivix. Topik semalam tentang kajian Telomeres. 


Hari ni kita kupas kajian mengenai penyakit nyanyuk la pulak yea.
APA ITU NYANYUK ATAU ALZHEIMER?
Nyanyuk bukan penyakit orang melayu saja, ia penyakit umum seluruh dunia. Hakikatnya, sukar diceritakan betapa perit dan mencabarnya menjaga seorang yang disayangi yang juga merupakan pesakit Alzheimer.


Alzheimer adalah penyakit yang menyebabkan kehilangan sel saraf otak secara perlahan, yang membawa kepada kemerosotan pada fungsi mental dan akhirnya berlakulah 'dementia' iaitu hilang ingatan. Hilang ingatan ini boleh berlaku secara kekal atau kadang-kadang dalam ingat-ingat lupa. Ia tak semetinya berlaku kepada org tua sahaja.


Alzheimer dianggap antara penyakit saraf yang paling mendatangkan stress, dari segi mental mahupun fizikal. Stress boleh berlaku kepada mereka yang menjaga pesakit yang juga merupakan anggota keluarga.

HASIL KAJIAN RESVERATROL TERHADAP PENYAKIT ALZHEIMER'S / NYANYUK


Kajian menunjukkan 47% orang yang menjaga pesakit Alzheimer akan mengalami stress terlampau. Kesiannya!! 😱😱😱.. kesiannya! 

No comments