TIP BISNES : ZONE SELESA YANG BAKAL MEMBUNUHMU

Salam Jumaat.. sharing MOTIVASI hari ini.

"ZONE SELESA YANG BAKAL MEMBUNUHMUğŸ˜Ž"
Bila kita saksikan kejayaan orang lain memang terasa nak juga  dihati nak nikmati gaya hidup macam orang tu.
 
Kisah Orang kaya : 
 
Mereka yang berjaya tiada risau pasal duit..boleh beli apa saja dan bila-bila masa...tak payah tunggu waktu 70% offer atau tunggu cuti sekolah.

Tak perlu hadapi jem yang teruk setiap hari di pagi hari dan bersesak di petang hingga ke malam..tak perlu beratur panjang untuk bayar di shopping complex..

Diorang boleh check in hotel yang selesa dan mkn di "fine" restoran...

Yang bagusnya mereka dapat keluarkan zakat dengan banyakk dan boleh bersedekah pada asnaf anak yatim ibu tunggal serta fakir miskin...

Rezeki mereka makin lebat dengan jaringan  rakan teman niaga yang baik-baik...

kisah orang Biasa-biasa : 

Bila tanya NAK TAK jadi macam ni?? macam kisah orang kaya di atas??
 
pastinya semua akan sama sekali jawab ... NAK!! NAK!!

Bila tanya sanggup tak beri komitmen kerja lebih masa dan lebih keras 2 jam
sehari untuk dapatkan freedom di atas ??

terus diam dan bunyi 

"Ermmm nänti fikir dulu.. nak tanya suami dulu..tunggu anak2 besar dulu..." 

macam-macam alasan yang keluar!

Sebenarnya mereka-mereka (kita yang biasa-biasa ni) sedang seronok enjoy zon selesa dalam keadaan yang tak selesa atau makin menjerat.

Ekonomi keluarga makin menekan..walaupun kerja makin kuat.

Mereka
(kita yang biasa-biasa ni) masih seronok dan enjoy siri korea, philipina atau drama bersiri...atau pun masih lagi seronok duduk saja tak buat apa-apa.. 

hanya di mulut sahaja cakap nak berubah.. tapi tindakan tak ada.. 

"orang tu boleh lah., dia bla bla bla... "

Ingat tak cerita sains..kisah merebus katak dalam air panas...???

Pada mulanya katak cuba adjust suhu panas,  sikit demi sikit yang akhirnya terlalu selesa hingga akhirknya katak itu mati direbus sebab terlalu selesa dan tidak berbuat apa-apa, langsung untuk ubah hidupnya..

tak kan selamanya  nak harapkan bantuan orang kan?? atau pun bantuan kerajaan?? 

Jadi apakah SYARAT untuk BERJAYA: 

WAJIB KELUAR DARI ZON SELESA SEKARANG

Confort Zone = Killer Zone (bunuh kebanyakkan impian kita)

tiada orang yang akan tolong merubah kita melainkan diri kita sendiri.. 

Jika kita buat perkara yang sama setiap hari kita hanya akan dapat hasil yang sama setiap bulan...

renung-renungkan
 
#BizTipsHjRoslan
 #BondaMizaShaklee
#BondaMizaSOHOMomJourney

Saya hadiahkan Ebook percuma untuk anda “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. Sila download percuma di DI SINI


http://www.ebookniaga.com/sorryboss/shaza
(Ebook ini bukan sahaja penuh dengan tip-tip kehidupan dan bisnes, malah pengalaman sebenar seorang wanita yang pernah bekerja sebagai engineer dan akhirnya JATUH CINTA dengan perniagaannya dan membuat keputusan untuk 100% tumpuan kepada perniagaan ini.. IMPIAN menjadi SURI RUMAH BERPENDAPATAN TINGGI TERCAPAI. .. Alhamdulillah.. :D
 
Mudah-mudahan segala tip dan panduan perniagaan di dalam ebook ini mampu memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan di dunia dan akhirat.  

'Be simply healthy'

Master To be Bonda Miza


#BondaMiza & MFMS The Most Happening SHAKLEE Team In Malaysia

Bonda Miza Nazril

"Founder Of BondaMiza Millionaire In Shaklee"

012 585 2034 

www.bondamiza.com

www.bersalinmenyusu.com
 
 

MENARIK DIBACA: 





DAH SETAHUN JADI AHLI SHAKLEE? JOM AKTIFKAN KEAHLIAN ANDA SEGERA

Salam sejahtera semua, siapa di sini adalah ahli Shaklee? 

Sekarang dah kena Renew tahunan tau, bukan ahli seumur hidup dah..

APA DIA!? KENAPA DULU KEAHLIAN SEUMUR HIDUP, SEKARANG KENA RENEW PULA?

Ya, dulu semasa kita join terus dapat free membership seumur hidup.

Tetapi sekarang bermula tahun lepas, pengurusan SHAKLEE alami  masalah nak kenalpasti database ahli Shaklee yang dah terlalu ramai termasuklah yang dah bertahun-tahun tak aktif dan yang dah meninggal dunia. 


BAGAIMANA NAK TAHU AHLI MANA YANG AKTIF DAN YANG MANA DAH TAK AKTIF ?

AHLI AKTIF  ni maksudnya ahli yang masih menggunakan produk Shaklee dan membeli menggunakan nombor ID mereka sendiri, bukan setakat ahli yang aktif berniaga Shaklee sahaja.

MAKAN SENDIRI atau BUAT BISNES, ia dikira sebagai AHLI SHAKLEE AKTIF :), ahli aktif layak dapat semua faedah sebagai ahli Shaklee.


APA YANG BEST MENJADI JADI AHLI SHAKLEE DI BAWAH BONDAMIZA?

1. MOOD EXCITED! jadi ahli dah tentu boleh BELI MURAH DARI HARGA BUKAN AHLI (RETAIL PRICE)

Dapat membeli produk Shaklee pada HARGA AHLI. (25% less than retail price). Bila ada PROMOSI khas untuk ahli, harga akan jadi jauh lebih murah sehingga 40% less dari retail price.

2. Dapat CASH BONUS , TUNAI YER MASUK TERUS KE AKAUN BANK ANDA
Semua hasil pembelian/jualan bulanan minima 150uv point layak bonus 5%-21%. Makan sendiri pun boleh dapat bonus tau, boleh cover kos vitamin yang kita makan dah. Best nya dapat makan VITAMIN SECARA PERCUMA!

3. Dapat BELAJAR BISNES Shaklee, (online dah offline) dengan bantuan MENTOR HEBAT!.  Team Kami telah melahirkan ribuan Usahawan Shaklee sejak tahun 2012 hinggalah sekarang. BEST TAU, TAK PERLU MESYUARAT-MESYUARAT MALAM BAGAI, TAK ADA PARTY-PARTY INI ITU. BELAJAR SEKARANG ONLINE banyak, sambil terbaring pun boleh belajar.. heheh

4. Dapat join EXCLUSIVE dan SPECIAL GROUP di FACEBOOK dan TELEGRAM untuk info produk, konsultasi, testimonial dan tips daripada saya sendiri dan lain-lain pakar & CERTIFIED SHAKLEE PRODUCT TRAINER!!

Dan banyaakkk lagi kelebihan lain. nak cerita panjang berjela pulak nanti..

Jemput baca selanjutnya di sini:-

WOW!! SYOK BETUL JADI AHLI SHAKLEE!!

OKEH, MACAM MANA SAYA NAK AKTIFKAN KEAHLIAN SHAKLEE?


Cara nak aktifkan keahlian senang sangat.

Promosi sehingga 31 MAC 2017, anda hanya perlu BELI EVOUCHER RM30 untuk AKTIFKAN keahlian selama 1 TAHUN, boleh beli melalui ONLINE atau walk in ke BRANCH/HQ.
(Bagi yang mendaftar di bawah Bondamiza, boleh hubungi bonda di 012 585 2034, saya sendiri akan bantu anda. Insyallah
 
Jangan risau, RM30 ni kita boleh REDEEM BALIK dengan belian produk berjumlah RM300 dalam masa 3 BULAN.

Beli produk RM100 dalam 1 resit, boleh redeem balik RM10.

So kalau beli RM300 dalam 1 resit, boleh redeem semua RM30 tu.

So kiranya AKTIFKAN SECARA PERCUMA sebenarnya. Shaklee tak ambil pun duit yang kita bayar tu, kita tak rugi apa-apa pun tau.  :)

Tapi dengan hanya 1 langkah untuk aktifkan keahlian kita, kita dah layak dapat semua KELEBIHAN DAN FAEDAH SEBAGAI AHLI SHAKLEE macam yang saya
terangkan di atas tadi.

Ingat tau, nak renew HINGGA 31 MAC 2017 saja ya!

HMMM... APA JADI KALAU SAYA TAK AKTIFKAN SEMULA?

Kalau dah LEBIH SETAHUN dari tarikh anda mendaftar, dan anda tak aktifkan semula, KEAHLIAN ANDA AKAN DIBATALKAN, ADOI SUNGUH-SUNGUH RUGIII!!

Bila dah batal, maka anda pun tak layak dapat faedah sebagai ahli Shaklee macam di atas.

Then, bila tiba-tiba suatu hari nanti anda decide nak jadi ahli Shaklee balik, anda kena BAYAR SEMULA YURAN KEAHLIAN SEBANYAK RM69 tu.

Kan dah rugi, dari kena bayar RM30 je (which boleh redeem balik sebenarnya), dah terpaksa bayar RM69. 


JOM JADI AHLI SHAKLEE YANG BIJAK,
 
AKTIFKAN KEAHLIAN KITA SETIAP TAHUN TAU!!
(Sila hubungi Upline anda untuk aktifkan keahlian anda sekarang).

 
SAYA BELUM JADI AHLI SHAKLEE? SAYA BERMINAT JOIN AHLI

Jangan risau, hubungi  saya, BONDAMIZA (
012 585 2034) segera untuk kami bantu anda.

Atau boleh gunakan ID saya 963856
(SHARIFAH SALMIZA SYED HAMID) sebagai SPONSOR, untuk melayakkan anda join keluarga besar Shaklee kami di bawah
BONDA MIZA & MFMS MILLIONAIRES IN SHAKLEE EMPIRE,
 
The Most Happening Shaklee Team in Malaysia!!

JANGAN LUPA AKTIFKAN KEAHLIAN ANDA SEGERA!

Moga bermanfaat dan terima kasih kerana sudi membaca 

 
KLIK SINI UNTUK INFO KEAHLIAN DAN MANFAAT LAIN BERSAMA SHAKLEE


Saya hadiahkan Ebook percuma untuk anda “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. Sila download percuma di DI SINI



http://www.ebookniaga.com/sorryboss/shaza
(Ebook ini bukan sahaja penuh dengan tip-tip kehidupan dan bisnes, malah pengalaman sebenar seorang wanita yang pernah bekerja sebagai engineer dan akhirnya JATUH CINTA dengan perniagaannya dan membuat keputusan untuk 100% tumpuan kepada perniagaan ini.. IMPIAN menjadi SURI RUMAH BERPENDAPATAN TINGGI TERCAPAI. .. Alhamdulillah.. :D
Mudah-mudahan segala tip dan panduan perniagaan di dalam ebook ini mampu memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan di dunia dan akhirat.  

'Be simply healthy'

Master To be Bonda Miza


#BondaMiza & MFMS The Most Happening SHAKLEE Team In Malaysia

Bonda Miza Nazril

"Founder Of BondaMiza Millionaire In Shaklee"

012 585 2034 

www.bondamiza.com

www.bersalinmenyusu.com

MENARIK DIBACA: 




ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU