VIVIX SHAKLEE : IKHTIAR SIHAT DARI DIABETES, STROK, SLE, KANSER, BUAH PINGGANG & ANTI PENUAAN

Assalamualaikum.. saya doakan semua pembaca blog bonda dalam keadaan sihat insyallah. VIVIX SHAKLEE

Perasan tak semakin hari semakin ramai rakyat Malaysia yang menjadi makin tidak sihat. Ini bukan masalah Malaysia je.. ini dah jadi masalah dunia!.. cuba tengok dalam family kita, seorang mesti ada yang sakit, betul tak?   VIVIX SHAKLEE

http://www.bondamiza.com/2016/12/vivix-shaklee-penawar-terbaik-tekanan.html


Setiap hari peningkatan kematian akibat kanser, strok, diabetes, darah tinggi makin menjadi-jadi.. dulu-dulu kita dengar, bila masuk usia 50-an baru mulai sakit. Sekarang ni budak kecil pun dah sakit.    VIVIX SHA

   VIVIX SHAK
LEE
http://www.bondamiza.com/2016/12/bagaimana-vivix-dan-resveratrol.html


Rakyat Malaysia pula, semakin hari semakin obes. Bila dah mulai meningkat berat badan, maka kita pun mula buka cawangan penyakit dalam badan.. penyakit 3 serangkai, yang paling glamer sekarang (darah tinggi, kencing manis & kanser)..
   VIVIX SHAKLEE

Kita semakin hari semakin terdedah dengan risiko penyakit ini. Badan kita terdedah dengan pelbagai bahan pengawet, pewarna tambahan dan lain lain bahan kimia yang terlarang.   VIVIX SHAKLEE

Strok pun boleh menyerang seawal usia 20an.. dulu orang lelaki ramai menghisap rokok, sekarang dah jadi trend, wanita pun menghisap rokok. Jadi risiko terkena angin ahmar dah makin meningkat tak kira jantina dan usia.    VIVIX SHAKLEE

http://www.bondamiza.com/2016/06/vivix-shaklee-bantu-perokok-tegar.html

"Duit boleh dicari.. macam pepatah selalu kata..Kesihatan kita tiada tolok bandingnya...   VIVIX SHAKLEE
Duit ada, tapi kalau sakit pun tak guna juga. Kalau duit takda, sakit pula, lebih parah jadinya. serba tak kena kan?

Ramai orang lebih suka makan ubat daripada suplemen. sebabnya? sebabnya bila dah sakit barulah nak cari penawar. Apa kata, sebelum sakit, bila kita tahu kita ada risiko, kita mula mencegahnya.. waktu dah sakit, kos rawatan sangat tinggi mencecah ribuan, malah puluhan ribu..    VIVIX SHAKLEE

VIVIX SHAKLEE
Q: APA ITU VIVIX?




Vivix adalah sejenis cecair pekat berwarna merah seperti sirap yang terhasil daripada kandungan anggur muskadim dan tumbuh-tumbuhan lain. 


Di dalam Vivix terdapat ramuan yang dipanggil resveratrol yang bersifat anti oksida, anti inflamasi dan anti kanser. Nak tahu cerita panjang? boleh klik pada video-video kat bawah ni.   VIVIX SHAKLEE











KANDUNGAN / BAHAN UTAMA DALAM VIVIX SHAKLEE

Sila ke link berikut untuk mengetahui manfaat utama Vivix Shaklee


Mekanisma VIVIX SHAKLEE, VIVIX BERTINDAK :
  • Mempertahankan DNA (defense )   VIVIX SHAKLEE
  • Memberikan tenaga DNA (energy)   VIVIX SHAKLEE
  • Memulihkan DNA (repair)   VIVIX SHAKLEE
  • Meningkatkan DNA (performance)   VIVIX SHAKLEE
Sila ke link ini mengetahui lebih info mengenai Vivix dan kajian telemere DNA manusia.
  
Q: APA ITU RESVERATROL?

Resveratrol ialah sejenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.   VIVIX SHAKLEE

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel. sila ke link ini untuk INFO mengenai manfaat vivix  VIVIX SHAKLEE
Q : SIAPA YANG MEMERLUKAN VIVIX SHAKLEE?

(Klik di bawah untuk info lanjut) Vivix juga adalah suplement yang sesuai untuk :

Menurut penelitian Wayne R. Leifert, Ph.D., dan Mahinda Y. Abeywardena, Ph.D., (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation di Adelaide, Australia ) yang diterbitkan lewat November 2008 dalam Jurnal Nutrition Research. 
   VIVIX SHAKLEE

Q : BAGAIMANAKAH VIVIX BERTINDAK MELAWAN PENYAKIT?

Vivix mampu tembusi hingga keperingkat sel DNA.   Vivix Shaklee 

Badan kita, terdiri dari berbillion2 sel yang membina tissue, kemudian membina otot dan organ. Begitu juga dengan darah, terbina dari berbillion sel darah merah, sel darah putih, dan sebagainya. Dikatakan sel dalam badan kita akan diganti lebih 300 billion sehari dan 200 juta setiap minit.  
Vivix Shaklee 



KLIK PADA GAMBAR DI ATAS UNTUK PERINCIAN LANJUT BAGAIMANAKAH VIVIX BERTINDAK KE ATAS MANUSIA
Sel sel yang rosak dan abnormal jika tidak dirawat dan dibaiki akan menyebabkan ia merebak dan menjadi semakin teruk. Inilah yang mengakibatkan penyakit penyakit kronik seperti pelbagai jenis kanser, kerosakan buah pinggang, jantung dan lain lain lagi.  Vivix Shaklee 

Q: BAGAIMANA VIVIX DAN RESVERATROL BERFUNGSI KEPADA DIABETES?
Terdapat 2 cara resveratrol membantu pesakit diabetes/kencing manis:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin:   V

IVIX SHAKLEE
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes/kencing manis. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes/kencing manis.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan mengeluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula dalam darah.   VIVIX SHAKLEE

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.



Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes/kencing manis, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah diaktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan enzim.



Q : WAKTU SESUAI UNTUK AMBIL VIVIX?



Vivix sesuai diambil satu sudu teh setiap hari, sebaik-baiknya selepas makan (seperti sarapan/ makan tengahari). Goncang sebelum diminum. 1 botol Vivix tahan untuk pengambilan sehingga 2 bulan.   VIVIX SHAKLEE



Q : BOLEH KE AMBIL VIVIX LEBIH 1 SUDU TEH SEHARI?



Boleh, namun hidangan yang dicadangkan adalah satu sudu teh setiap hari untuk kesan terbaik.   VIVIX SHAKLEE


Q : ADAKAH LANGKAH BERJAGA-JAGA DENGAN VIVIX?


Tiada sebarang interaksi yang diketahui antara Vivix atau mana-mana bahan-bahan kandungannya dengan sebarang makanan tambahan lain. Sebagai langkah berjaga-jaga, kami mengesyorkan individu yang berada di bawah pengawasan doktor atas sebab perubatan atau penyakit, atau yang mengambil ubat-ubatan preskripsi, terutamanya ubat mencairkan darah membincangkan penggunaan Vivix dengan doktor atau perunding kesihatan profesional.   VIVIX SHAKLEE

Q : PERLU KE SIMPAN VIVIX DALAM PETI SEJUK?


Penyimpanan dalam peti sejuk selepas pembukaan akan membantu untuk mengekalkan kesegaran optimum, warna, dan aktiviti polifenol maksimum dalam produk.   VIVIX SHAKLEE


  

INFO LANJUT VIVIX SHAKLEE :
KLIK PADA NAMA PENYAKIT DI BAWAH UNTUK KE LINK SETERUSNYA
PELBAGAI KANSER,              LUPUS SLE,







JANGKITAN KUMAN PARU-PARU  / PNUEMONIA
  
KOLEKSI TESTIMONI PENGGUNA VIVIX : 


bacaan gula dalam darah menurun selepas pengambilan vivix


Vivix untuk kencing manis / diabetes
Vivix untuk diabetes / kencing manis


Mari kita lihat pula testimoni pengguna-pengguna Vivix Shaklee untuk masalah kesihatan lain termasuk kanser:  


Kesihatan buah pinggang semakin baik selepas 4 minggu mengambil vivix. 
BACAAN CREATININE BUAH PINGGANG MENURUN DARI 220 KE 178 DENGAN VIVIX

pendarahan disebabkan rahim lemah berhenti selepas sebulan pengambilan vivix. 
menurunkan berat badan
TESTIMONI VIVIX SHAKLEE UNTUK PENYAKIT KRONIK : 

kanser payu dara

kanser perut


kanser payu dara


gout

slip disc
vivix mengurangkan simptom pra dan selepas monopouse / endropouse. MENJADIKAN KULIT LEBIH AWET MUDA
http://www.bondamiza.com/2013/11/1001-khasiat-penawar-mujarab-dan-anti.html

Anda ingin mencuba, atau mahu hadiahkan  VIVIX SHAKLEE kepada mereka yang tersayang??


BELI 2 BOTOL VIVIX SHAKLEE: 
  • PERCUMA KEAHLIAN SHAKLEE BERNILAI RM70.00
  • PERCUMA POS KE SELURUH MALAYSIA
  • DAPAT SEMULA BONUS TUNAI DARIPADA SHAKLEE BERNILAI RM34( untuk 2 botol) & RM241 belian 6 botol, percuma 1)
  • PENJIMATAN HAMPIR RM300.00 & RM600 KESELURUHAN
TAWARAN KEAHLIAN SHAKLEE :

Keahlian Shaklee percuma* BERNILAI RM70 (untuk pembelian minima 200uv keatas sahaja)
* POS PERCUMA KE SELURUH MALAYSIA (melalui Shaklee)
* Bonus TUNAI ahli
* PENJIMATAN AHLI sehingga RM300.00 untuk belian 2 botol

Bimbingan dan tunjuk ajar (panduan pemakanan dan panduan menjana pendapatan  melalui Shaklee)
* Jemputan ke Secret Group BondaMiza dan MFMS The Most Happening Shaklee Team In Malaysia



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 
Hubungi saya untuk:

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


feel free to share dengan semua. Manusia hanya merancang, Allah jua yang menentukan.

Moga bermanfaat.

'Be simply healthy'
Master To be Bonda Miza



MENARIK DIBACA: 







2 comments:

  1. Alhamdulillah, tak sangka vivix ni memang banyak manfaatnya

    ReplyDelete

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA