CEGAH NYANYUK (ALZHEIMER) DENGAN OMEGA & VIVIX SHAKLEE

MINYAK IKAN DAN ALZHEIMER (NYANYUK)


saya share perkongsian kisah benar dari Pn. Master Zahirah. Kisahnya begini : 

Ayah saya pernah alami alzheimer. Orang kita panggil nyanyuk.

Dia pergi masjid. Nak azan (sebab ayah bilal masjid). Tiba-tiba masa tengah azan tu...dia terdiam. Dia macam orang tak ingat apa dah. Kesian ayah. 

Seram! 

Ni lagi seram...pergi masjid boleh. Bila nak balik masjid, lupa jalan mana nak balik. Duk merayau-rayau pusing cari jalan pulang. Dalam jam hampir 11 malam pon ayah tak sampai ke rumah lagi. 

Masa ni baru kesan ayah ada alzheimer. Fuh! Saya yang duk jauh ni bukan main lagi risau. Apatahlagi adik-adik dan mak yang duk dekat kan.

Saya memang bekalkan suplimen untuk ayah. 

Vivix dan omegaguard. Memang tak miss. 

Tapi...biasalerrr. Orang tua kan. Dia nampak ni "ubat". Dahla dia makan ubat darah tinggi jugak. Jadi dia rasa macam sama je ni. Ubat jugak. Padahal lain. 

(Ops! Orang muda pon ada macam ni tau. Sebab kurang faham)

Mulai saat itu...ke mana saja ayah pergi mesti berteman. 

Bayangkan...drive kereta...tiba-tiba lupa nak pergi mana. Tak ke debar mak kat sebelah. 

Haih masalah ni. Kang ayah hilang...satu kerja pulak kan.

Saya "paksa" ayah konsisten ambil omegaguard dan vivix daily tanpa miss langsung. 

Mak makin tegas dengan ayah pasal kena makan suplimen. Dulu mak ikut je ayah🙈. Sebab memang nampak ayah makin sihat berbading dulu walau makan secara on off. 

Tapi sekarang tak de sape yang bagi can ayah on off makan omegaguard dan vivix. 😎. Mak pon makan sama. 

Ayah kena makan daily tanpa miss. Mak bekalkan dan ingatkan siap-siap lepas makan. 
👌
🏻

Bahaya tau alzheimer ni. Sebab? 

Mak ayah kita kan makan ubat hospital kan. Kalau dia lupa tadi dia dah makan ke belum...then dia makan lagi. Boleh jadi overdose "drug" dalam badan kan? Agak-agak jadi apa kat dia?

Lagi satu...kalau dia terlupa kan. Jumpa orang tengah jalan dia bagi semua barang dalam tangan dia. Kebetulan terjumpa pulak orang yang ambil peluang ke atasnya...agak-agak jadi apa? 

Sebab tu saya dengan segera kena atasi masalah ayah saya ni dengan serius. 

Dan alhamdulillah! Sekarang tiada lagi alzheimer pada ayah. Macam orang muda! Haa jangan main. Hehe. Cergas tangkas bukan main sekarang ni. 

Hari tu ayah pergi umrah dengan mak. Saya bukan main debar. Takut ayah saya hilang kat sana ke apa kan. Mana tau datang lagi alzheimer ayah kan?

Tapi alhamdulillah! Ayah takde lupa-lupa dah mak cakap. Sekarang semua ok.

Lega takyah cakap la saya. Saya takut ayah saya apa-apa je time dia lupa tu.

Jadi kawan-kawan...berikanlah suplimen yang bantu atasi dan cegah mak ayah kita dari nyanyuk ni. 

Ia membahayakan mereka tau.

Gabungan vivix dan omegaguard insyaallah membantu. 

Kita pon takmau diserang alzheimer kan? So ambillah sejak dari muda ni. 

Nak? Boleh saya bantu ðŸ˜Š

Sharifah Salmiza (Bonda Miza)
012 585 2034 
(whatsapp/telegram/sms/call)
www.bondamiza.com
www.bersalinmenyusu.com
"Founder Of BondaMiza Millionaire"
"Founder of Empayar Wanita Sedunia"

feel free to share dengan semua.

Moga bermanfaat.

'Be simply healthy'
Master To be Bonda Miza

Jemput baca Manfaat VIVIX Shaklee 

Jemput baca Manfaat OMEGAGUARD Shaklee

#LATTeam
#Omegaguard
#CegahNyanyuk

#BondaMizaShaklee



0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU