PROJEK KURUS : NOW EVERYONE CAN KURUS PART 2 (NECK)

Assalamualaikum semua, apakhabar? 

Pejam celik dah masuk pertengahan ramadhan pun kita yea.. semalam baru je selesai beli pakaian raya untuk seisi keluarga.. bila dah membeli baju raya, baru terasa bahang nak raya.. kekeke

Ramadhan yang mulia ini, ramai yang ambil keberkatan untuk turunkan berat badan, termasuklah saya (turun tak habis lagi).. nanti pagi raya, insyallah pakai baju pun cun ler :D

Saya nak share hari ni testimoni kawan-kawan saya yang dah berjaya menurunkan berat badan dengan jaya dalam program Now EveryOne Can Kurus. Projek Mega kurus secara besar-besaran gitu.. 

sebahagian peserta Now EveryOne Can Kurus dengan Coach Ketak.. trainer program ini
PROGRAM NOW EVERYONE CAN KURUS: 

Jangan tak percaya yea, program ini program 100 hari siap dengan online coaching, diet planning dan macam-macam lagi le. yang best kurus berjemaah beramai-ramai. 

Program Now Everyone Can Kurus mula-mula projek geli-geli sahaja. tapi tak sangka dapat sambutan. Bermula dari 50 orang sekarang dah dekat 1000 orang, best giler.. (yang paling best, peserta paling jauh di Brunei pun join)

Lokasi mana-mana pun boleh, sebab kita buat coaching online :D, dan share di telegram juga di FB

Bermula Mac lepas Batch-1 hinggalah sekarang Batch-6 dah.. mulai hari ni..

Dah hampir 5 bulan program ni berjalan, ada yang dah graduate pun 100 hari.. jadi saya biar gambar-gambar testimoni je berbicara.. selamat menjamu mata.. 

hint.. Sebelum raya , semasa puasa dan selepas.. harap-harap tak lah begini.. jaga body yea
TESTIMONI NOW EVERYONE CAN KURUS: 

ini antara peserta pioneer yang dah berjaya slim melim, daripada bam-bam pada masa lalu.. selepas 100 hari Now Everyone Can Kurus, Kinah turun 21 kilogram.. mak ai!! hebat! Tahniah Kinah!
Shiem, seumur hidupnya tak pernah kurus.. kali ni turun dengan jayanya 

Senyum lebar sikit.. ni geng now Everyone Can Kurus.


Baru-baru ni buat appointment dengan coach Ketak. Haritu diaorang senam tak ingat. (macam-macam jenis senaman coach ajar, so nanti balik boleh apply kat rumah je)



Nak tahu, apabila kita buat secara berjemaah beramai-ramai , memang seronok.. tengok sorang-sorang dah mula slim, kita pun rasa tercabar nak kurus juga.



opps, lupa nak bagitau, pergi ke gym ni optional, konsep Projek Now Everyone Can Kurus adalah kurus bermula di rumah (jimat kos) naik turun tangga pun boleh cantikkan kaki.


sambung kembali..


Ini amer, picture ni ambil lepas 2 minggu dia join program Now Everyone Can Kurus.. cepat je susut muka dia.. best kan? lemak bawah dagu dah mula mencair.

yang ni yang paling best, akak ni dah umur 43 tahun tahun. tapi tengoklah, simpan lagi baju masa umur 19 tahun.. siap boleh pakai balik, kembali seperti anak dara.. best kak oi!

Amacam, tak jeles ke korang? bonda pun jeles, dah la baju lama-lama habis ku sedekahkan, macam mana nak pakai balik ni?.. :D.. boleh baca kisah saya kat link ini ya.. di sini..

selingan.. 

AMALKAN PEMAKANAN & SUPLEMEN YANG SIHAT



Semua orang selalu cakap nak kurus, tapi time makan, makan langsung tak jaga.. 


nak kurus kena pegang pada displin.. makan jaga, makan yang baik dan sihat, kena kental dan usaha.. 

Pesanan kesihatan oleh Kementerian.. 

Tak boleh manis dibibir je, buatnya tidak.. kita menjadi gemuk pun makan masa bertahun-tahun lamanya, jadi tak mungkinlah kita boleh jadi kurus dalam 2 ke 3 minggu je.. 



Nasihat saya, jangan tertipu dengan produk yang janjikan kurus dengan cepat.. yang penting kena pastikan ia disahkan oleh Kementerian Kesihatan, jangan tahu beli je..



Insaf sejenak: sedih apabila tengok orang luar kebuluran tak cukup makan, sedangkan kita makanan meriah, di pasar ramadhan je tengok makanan sampai tak ingat-ingat nak beli.. 

Inilah jantung orang yang obes, yang tak menjaga kesihatan dan berat badannya penuh bersalut lemak dan kolestrol. So macam mana jantung nak sihat? tengok tu, habis lemak-lemak dah menyaluti dan menyebabkan jantung kita menjadi sempit dan sukar mengepam darah dan oksigen. 
Bersederhanalah.. jangan buang makanan, kalau agak-agak tak mampu nak makan, beli dalam portion yang kecil dah.. Puasa menahan nafsu, bukan mengikut hawa nafsu.. Dalam program ini, kita bukan sahaja kena pandai jaga makan, kita akan di ajar jenis makanan yang betul dan sesuai. 

 Baiklah, sambung balik sharing... nak kurus punya pasal.. kekeke



tip Penting : 


SET IMPIAN & USAHA KE ARAH IMPIAN ITU

Kalau boleh gantungkan baju yang anda teringin nak pakai.. buat macam akak ni :D


akak dengan baju idaman dan saiz idaman.. 
Akak dah siap beli dan gantung pada almari, buat inspirasi.. mudah-mudahan berjaya pakai baju ni di pagi raya... 
  
Ini saya (jangan marah yea, saya pilih Che Ta, sebab walaupun dia dah umur 40an.. tapi figure dia memang terbaik)


KENALI DIRI SEBAIK-BAIKNYA


Dalam program Now EveryOne Can Kurus, semua peserta akan diajar mengenai pengiraan kalori, kiraan bmi badan dan semua yang patut kita tahu.. nak kurus pun kena berilmu, bukan main redah je.. 



Sebab itulah, ramai yang boleh turunkan berat dengan mudah.. yang best, boleh makan nasi, makan wajib 5 kali sehari, barulah berat turun secara konsisten dan kita pun tak makan dengan begitu banyak sekaligus..

Sila pilih saiz idaman...

SENAMAN (DIRUMAH & DIMANA JUA), JANGAN MALAS


Kalau korang malas, nanti coach ketak denda, hehehe, walaupun coaching online, tapi korang tetap kena update ke FB dan telegram apa yang korang buat / makan, tak da nya nak main-main okeh, coach akan bagi nasihat nanti :D
KESIMPULANNYA ....

Program Now Everyone Can Kurus memang the best! macam rangkap berkerat-kerat ni...

Dulu gemuk sekarang kurus
       Dulu xxl sekarang dah L, M, S & XS
dulu kerap sakit, sekarang dah sihat
       Dulu kerap sakit lutut, sekarang dah boleh berlari
Dulu nampak macam umur 40an, sekarang dah macam 20an.. awet muda gitew!

Apabila dah kurus, insyallah, kita terpaksa jadi sihat, bertenaga dan rasa lebih muda..

Apa jua sejarah dulu-dulu, itu kisah dulu.. sekarang yang inilah hasilnya.. kurus selim melim di pagi hari raya dan disetiap hari seterusnya.. insyallah..



Abang ini akhirnya beranak jua.. perut pun dah kempis



Tahniah! turun sehingga 23 kg .. lihat betapa happynya dia... keep it up!

Makcik dah umur 57 tahun pun masih bersemangat tau.. sihat tak mengenal usia..

dulu bulat, sekarang dah kempis.. teruskan usaha

pasangan suami isteri yang nekad nak kurus bersama-sama.. tahniah!

nak baca lebih banyak kisah kami .. boleh muat turun ebook ni free.. just klik pada gambar di bawah.


jika rasa terpanggil nak join untuk kurus bersama-sama, contact bonda yea.. insyallah saya akan add anda ke group coaching hebat Now Everyone Can Kurus.:D

Dapatkan maklumat program Now Everyone Can Kurus pada gambar di bawah (klik pada gambar ya)

so cubalah tip-tip tadi yea.. kalau sesuai teruskan... jika ingin turut serta, sila bawa maklumat di atas (klik pada gambar) selepas itu boleh terus contact bonda yea.. whatsapp atau telegram pun boleh.. 012 585 2034 

feel free to share dengan kawan-kawan anda semua..

jom follow blog  http://everyonecankurus.blogspot.com/

Moga bermanfaat.

'Be simply healthy'
Master To be Bonda Miza



Sharifah Salmiza (Bonda Miza)
"Founder Of BondaMiza Millionaire"
"Founder of Empayar Wanita Sedunia"
012 585 2034 
(whatsapp/telegram/sms/call)
www.bondamiza.com
www.bersalinmenyusu.com


Lain-lain bahan bacaan berkaitan : 
Panduan Kalori Makanan


MENARIK DIBACA: 








0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU