TIP ELAK LEMAK TEPU DALAM BADAN


Assalamualaikum..


Meriahnya sambutan hari raya tahun ini, alhamdulillah. Semalam saya diundang ke rumah terbuka, dah masuk 4 rumah minggu ni. Pelbagai makanan ada.. Ye sekarangkan musim raya, selagi tak habis sebulan, insyallah jemputan ke  'open house' sentiasa ada. 

Yang bestnya semalam saya dapat mencuba juadah orang Kemboja. Almaklumlah jiran saya ni berketurunan kemboja. Lupa pulak nak tanya apa nama juadah tu. Apapun rupa makanan ni memang macam popia sebiji...


Lebih kurang beginilah rupanya popia kemboja tu, boleh tahan sedap juga. Cuma kuahnya je lain sikit, agak cair dan ada cili padi. (gambar ni gambar dari google tau.. kekeke hanya gambar hiasan...
Baiklah, tadi saya dah janji nak beri Tip bagaimana nak mengelakkan daripada memakan makanan yang berlemak tepu. Makan bukan tak boleh, tapi mestilah sederhana, di sini saya kongsikan 7 tip elakkan lemak tepu dalam badan
  • Kurangkan daging merah
  • Lebihkan minyak zaitun dalam masakan
  • Elakkan makanan beku
  • Panggang daging
  • Ambil suplemen Omega-3 dan lecithin setiap hari 
  • kurangkan produk tenusu


Jika risau lemak terlalu banyak dalam badan, boleh join Program Now Everyone Can Kurus (NECK)Kelebihan Program NECK:-

1) Wajib makan NASI setiap hari. 
2) Wajib makan 5 kali sehari
3) Menggunakan Formula Mudah M.E.S.T.I Kurus
4) Tak perlu pergi ke Gym – boleh kurus dari rumah
5) Tak perlu ke kelas / seminar – 100% Online Coaching (Telegram)
Jika ANDA / SUAMI / ISTERI / KELUARGA / RAKAN yang berminat nak turunkan berat badan SECARA SIHAT bersama program NECK, boleh contact saya. Memang berbaloi sangat.. 

Dari program ini, bukan sahaja kita akan lebih kurus, tetapi insyallah lebih sihat.. Nak share le juga testimoni kan... 


Nak tahu cerita panjang lebar, silalah ke link di sini ya. NOW EVERYONE CAN KURUS. Pendaftaran batch seterusnya dibuka sekarang.

Dapatkan maklumat program Now Everyone Can Kurus pada gambar di bawah (klik pada gambar ya)

So cubalah tip-tip tadi yea. kalau sesuai teruskan. jika ingin turut serta, sila bawa maklumat di atas (klik pada gambar) selepas itu boleh terus contact bonda yea.. whatsapp atau telegram pun boleh 012 585 2034 

Feel free to share dengan semua..

Moga bermanfaat.

'Be simply healthy'
Master To be Bonda Miza



Sharifah Salmiza (Bonda Miza)
"Founder Of BondaMiza Millionaire"
"Founder of Empayar Wanita Sedunia"
012 585 2034 
(whatsapp/telegram/sms/call)
www.bondamiza.com
www.bersalinmenyusu.com







1 comment:

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA