Omega-3, terbaik untuk perkembangan IQ dan kesihatan kardiovaskular manusia

Salam semua..apakhabar??  hari ni saya nak kongsi manfaat omega 3.. apakah Omega 3 ini?.. 

Omega 3 adalah asid lemak yang penting (EFA), dan tidak boleh diperbuat oleh badan kita. Kebanyakan orang tak mendapat cukup omega-3, dan orang yang dalam darahnya ada mengandungi trigliserida yang tinggi perlu lebih banyak omega-3. Asid lemak Omega-3 boleh didapati dalam minyak ikan dan tumbuhan tertentu. Minyak ikan mengandungi kedua-dua DHA dan EPA, manakala walnut, flaxseed, dan minyak zaitun mengandungi ALA.


ALA ni akan diuraikan kepada EPA dan DHA, jadi ia bergantung pada tubuh juga… kalau enzim dalam badan tak berapa bagus, tak banyak lah ALA yang diuraikan. Kalau nak tahu, Omega Guard Shaklee ada semua tu.. DHA, EPA, ALA… jadi sangat baik untuk perkembangan otak, iq, jantung, dan juga membantu mengurangkan kolesterol serta lemak dalam badan kita ni...

APAKAH ITU EPA, DHA DAN AA? 

DHA (Asam Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asam Eikosapentaenoat) lebih kita kenal dengan Omega 3. Sedangkan AA (Asam Arakhidonat) dikenal juga dengan Omega 6

DHA, EPA, dan AA merupakan bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah.


EPA penting untuk kesihatan jantung dan sendi, manakala DHA adalah penting untuk perkembangan dan fungsi otak. Beberapa penelitian ilmiah menunjukkan kombinasi DHA, EPA, dan AA dapat meningkatkan fungsi kognitif dan kemampuan visual pada bayi dan kanak-kanak. Dengan kata lain, berdasarkan penelitian, bayi yang menerima suplemen DHA dan AA cenderung memiliki IQ yang lebih tinggi. 


FAEDAH & KEPENTINGAN OMEGA-3 :


  • Merendahkan tahap trigliserida dalam darah
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung
  • Mengurangkan risiko ritma jantung tidak normal yang berbahaya
  • Mengurangkan risiko strok
  • Melambatkan pembentukan plak atherosclerotic
  • Merendahkan tekanan darah
  • Mengurangkan kekakuan dan kelembutan sendi
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Penyelidikan juga menunjukkan bahawa omega-3 menggalakkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah yang normal. Omega-3 juga menyokong otak, visi, dan fungsi sendi yang sihat.


MENGAPA OMEGAGUARD SHAKLEE ? 


Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 57 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure, dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik.

SIAPA YANG SESUAI MENGAMBIL OMEGAGUARD? 

  • Ibu hamil
  • Ibu menyusu
  • Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  • Lelaki & wanita
  • Warga emas
  • Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
  • Mereka yang mementingkan kehidupan sihat


Anda boleh dapatkan OmegaGuard Shaklee hari ni… Omega 3 terbaik, bebas bahan kimia TERLARANG, dan semestinya halal! 

PROMOSI MEI 2015:

Hubungi saya untuk mendapatkan promosi istimewa ini (MEI 2015), dengan pembelian set OmegaGuard atau Phytocol-ST, beli 6 percuma 1 botol, anda layak :

Keahlian Shaklee seumur hidup percuma

* Bonus ahli
* Pembelian pada harga jimat (percuma 1)

* Vitalea Dewasa bernilai RM94.00* Konsultansi pemakanan suplemen percuma & berterusan
Bimbingan dan tunjuk ajar (bisnes shaklee)
* Jemputan ke Secret Group BondaMiza dan MFMS The Most Happening Shaklee Team In Malaysia

Jangan lepaskan peluang keemasan ini.. Pembelian twin pack pada diskaun 5% pun ada.. memang berbaloi :D


Jemput-jemputlah like FB page saya (BONDA SIHAT) di www.facebook.com/bondamiza

Dapatkan juga Ebook percuma yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load  dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."

Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. Amin 


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 

Hubungi saya untuk:
FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!






“Creating Healthy Families…” 
 ....Bonda Miza....












0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU