Terima kasih sifu!

Alhamdulillah.. hari ni, saya dan suami berpeluang menimba ilmu yang sangat-sangat berharga daripada mentor kami (personal coaching tau!) ekslusif lagi .. walaupun separuh hari, tapi ilmu yang ditimba sangat berguna untuk kami dan bisnes ini.. :D

Dalam perkongsian hari ini, antara yang mentor saya paling tekankan adalah hubungan dengan Ilahi : katanya :

# Pohon dan mintalah doa kepada Allah secara lebih specifik. Kerap lakukan amalan dhuha, tahajud dan lain-lain amalan sunat.. Jangan sombong dangan Allah.. insyallah Allah akan mabulkan doa kita...
 

# Selalu berkongsi dan memberi, apabila kita dapat membantu ramai orang, insyaAllah secara automatiknya, kita akan terpaksa menjadi kaya dan berjaya..

# Perlu ada sokongan suami & isteri .. :D
. Allah Memberi Kekayaan Jika Seseorang Memohon KepadaNya .

Dari Ibnu Mas'ud r.a. , Rasulullah s.a.w. bersabda yang artinya : " Barang siapa yang jatuh miskin , kemudian dia minta bantuan kepada orang lain, pasti orang itu tidak dapat menghilangkan kemiskinannya . Tetapi , jika dia menujukan permohonannya hanya kepada Allah, pasti Allah akan mencukupinya dengan waktu yang singkat atau dengan memberinya kekayaan cepat . " HR abu Daud
- See more at: http://berkah2013.blogspot.com/2013/09/petunjuk-mencari-kekayaan-dalam-al.html#sthash.dpMminds.dpuf


2. Allah Memberi Kekayaan Jika Seseorang Memohon KepadaNya .

Dari Ibnu Mas'ud r.a. , Rasulullah s.a.w. bersabda yang artinya : " Barang siapa yang jatuh miskin , kemudian dia minta bantuan kepada orang lain, pasti orang itu tidak dapat menghilangkan kemiskinannya . Tetapi , jika dia menujukan permohonannya hanya kepada Allah, pasti Allah akan mencukupinya dengan waktu yang singkat atau dengan memberinya kekayaan cepat . " HR abu Daud
- See more at: http://berkah2013.blogspot.com/2013/09/petunjuk-mencari-kekayaan-dalam-al.html#sthash.dpMminds.dpuf
Memang sangat bersemangat selepas balik dari sesi coaching tadi.. saya terus contact anak-anak buah saya seorang demi seorang.. rasa- rasa dah macam tergedik-gedik je nak turunkan ilmu pada anak-anak buah esok.. hehehe

Insyallah, saya dah setkan sesi coaching dengan anak-anak buah saya pada esok hari, jam 3.00 petang.. 

Sekitar sesi coaching pagi tadi :


Family business : pergi mana-mana pun kena bawa anak-anak, baru mereka lebih memahami susah senang Bonda dan Abah diorang berniaga....

En. Hubby bersama mentor kami : Master Firdaus yang juga rakan sekolah masa kecil mereka :D
doakan saya dan suami agar jadi macam diaorang kelak :D.. AMIN..

Bersama Master Coordinator Maria... Ambil berkat.. insyaAllah, tak lama lagi turn saya dan suami pula jadi Master..
Tips daripada saya : 

Tentunya berniaga akan lebih mudah kalau kita punyai mentor terbaik.. Tanpa guru, dah pastinya akan tersesat jalan.. 

Bak kata pepatah... Berniaga buluh kasap, hujung hilang pangkal lesap, maknanya kalau nak kerjakan sesuatu dengan tidak mengetahui caranya, pasti ia hanya akan mendatangkan kerugian... jadi sangatlah penting untuk kita berguru, walaupun kita rasa diri kita dah hebat, namun ada orang lain yang lebih hebat .. Yang paling penting jangan biarkan diri kita tersesat jalan dengan bekalan ilmu yang sedikit..

Allah dah memberikan kita rezeki dan keadilan yang secukupnya.. namun kita sendiri yang rasakan ianya seperti tidak cukup.. jalan sebenarnya terbentang di hadapan mata, tinggal untuk kita redah dan usahakan dengan hati yang cekal.. 

Tuntutlah ilmu hingga ke liang lahat...

buat anak-anakku.. berniaga ni mudah dan seronok, jika kita tahu caranya :D.. jumpa esok.. saya janji akan bantu kalian agar kita sama-sama terpaksa kaya & berjaya.. :D

jemput-jemputlah like page terbaharu saya (BONDA SIHAT) di www.facebook.com/bondamiza

dapatkan Ebook percuma yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load  dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."


Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. amin 


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 

Hubungi saya untuk:

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!



“Creating Healthy Families…” 
 

....salmiza.... 







0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA