.fixed-whatsapp { position: fixed; bottom: 20px; right: 20px; width: 50px; height: 50px; z-index: 9999; }

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut
Kami membantu anda dan keluarga menjadi lebih sihat, awet muda dan bertenaga dengan produk kesihatan Terbaik, selamat, berkesan dan halal dari Shaklee. Kami adalah Leader Shaklee Terbaik di Malaysia. Anda Ingin dapatkan suplemen Shaklee atau Menjana Pendapatan melalui Shaklee? Hubungi bondamiza (salmiza) segera di talian 012-5852034 untuk bimbingan bisnes dan tempahan suplemen anda.

CONFINEMENT CARE : PENJAGAN IBU BERPANTANG / SELEPAS BERSALIN

Share:
Assalamualaikum semua, 

Selamat menempuh alam keibuan. Bersalin sangat sakit, jerih, memenatkan badan dan penuh dengan emosi. Setelah 9 bulan menanggung segala sakit dan kepayahan, tibalah masa ibu dapatkan rawatan pemulihan dan rehat yang secukupnya. Zaman sekarang pula, wanita makin lupa tentang betapa pentingnya tempoh berpantang selepas bersalin terutamanya wanita yang bekerjaya. Mana taknya, terlalu sibuk dengan aktiviti harian hingga terlepas pandang tentang betapa pentingnya proses berpantang. 


Tanggungjawab bonda adalah untuk memastikan ibu kembali sihat, bertenaga dan sedia untuk tanggungjawab ibu seterusnya. 

Berpantang bukan perkara main-main, Ada yang sudah tahu kepentingan berpantang, tapi masih mengendahkannya kerana menganggap berpantang ni sesuatu yang leceh, merumitkan dan membuang masa. Tahu tak, jika anda tidak berpantang, kemungkinan untuk anda mendapat penyakit seperti bisa urat, bisa sendi, sakit pinggang dan macam-macam lagi apabila usia meningkat adalah tinggi. Nak ke sakit sana, sakit sini bila dah tua nanti sedangkan kita mempunyai pilihan untuk mencegahnya masa kita muda ? Renungkan nikmat sihat sebelum sakit. Mencegah lebih baik daripada mengubati. Apakah Pekej yang kami sediakan untuk ibu ? 

Bersalin memang memenatkan dan insyallah bonda menyediakan pekej istimewa buat ibu agar ibu kembali sihat bertenaga sekaligus dapat menjalankan tanggungjawab seharian dengan sebaik mungkin.

Antara servis yang bonda sediakan untuk ibu adalahAnda boleh memilih pekej berdasarkan keperluan dan bajet anda. 


 • Urutan badan

Urutan membantu melancarkan perjalanan darah dan mengurangkan sengal-sengal badan. Badan akan menjadi lebih ringan dan selesa. • Sengkak

Membantu menaikkan semula organ peranakan ibu agar kembali ke tempat asal. Memastikan kedudukan betul dan tidak mudah jatuh.  • Berbengkung

Berbengkung penting untuk mempercepatkan pengecutan rahim, memecahkan lemak dan mengembalikan bentuk badan ibu. Berbengkung penting dalam memastikan perut ibu tidak kendur dan  mengeleber

 • Param / Pilis / Tapel

Membantu memanaskan badan, Mencegah badan dimasuki angin dan mengurangkan rasa pening dan sakit kepala. • Bertungku

Bertujuan untuk mempercepatkan pengecutan rahim, melancarkan perjalanan nifas, memecahkan lemak badan • Mandi Herba

Menyegarkan badan, mengurangkan rasa stress ibu, melancarkan perjalanan darah,  melembutkan urat saraf ibu dan membuang angina dalam badan. 

 • Makanan berpantang 
 • Bertangas & Sauna

Membantu melancarkan perjalanan nifas dan mengecutkan bengkak dan mengetatkan semula bahagian intim ibu.


 • Lulur & Mandian limau dan bunga

Menjadikan kulit ibu lebih sihat, bersih dan wangi. (Sesuai dilakukan sebagai penutup berpantang) 

Antara servis yang bonda sediakan untuk bayi anda pula : 
 • Mandian
 • Tuam & Urutan 
 • Berbarut


Pilihan pekej & syarat tempahan servis penjagaan berpantang / Confinement, jemput ke pautan di bawahMENARIK DIBACA: 

No comments