TURUN 4-10 KG DALAM 10 HARI, NOW EVERYONE CAN KURUS, PART 3

Assalamualaikum..hati gumbira berkongsi kisah peserta program NECK batch 7 (Now EveryOne Can Kurus)

Macam Mana Abang Ni Leh Turun 8kg Dalam 10 Hari?


Ramai sangat yang tanya dalam posting saya terdahulu. Meh saya story sket.

1. Abang ni join Program Now Everyone Can Kurus Batch 7. Dia register on the last day iaitu 5 Ogos 2015. 

2. Dalam program ni kita ajar dia :

i. Cara makan yang betul. Beliau start makan 5 kali sehari. Wajib makan nasi setiap hari. 

ii. Beliau elakkan makanan manis, berminyak, bergoreng, bergaram, bersantan.

iii. Beliau minum air kosong 5 liter setiap hari.

iv. Beliau ambil suplemen untuk pecahkan lemak dalam badan.

vi. Beliau bersenam sekitar 45 minit sehari bila sempat.

3.  Beliau ada dalam telegram Group. Setiap hari kita hantar tips lebih kurang 4-5 kali. 

Tips yang semua peserta program terdahulu dah guna.

Beliau nekad untuk turunkan berat badan kali ni.

Siap ada TARGET. 30 kg dalam tempoh 100 hari.

Satu benda yang saya nak cakap kat anda.

Beliau ada MENTOR. Ada personal trainer yang guide dan jaga beliau sepanjang tempoh ini. Monitor pemakanan beliau dan monitor senaman beliau.

Beliau buat HIIT Training. High Impact training. Bukan senaman 'bodoh bodoh'. Beliau tak ada masa. So... Kita bagi beliau buat senaman yang buat sikit tapi bakar lemak banyak.

Faham tak? 

High Intensive Interval Training. Senaman yang bakar lemak dalam masa yang singkat.

That's why kita cakap. Kalau nak turunkan berat badan. 

CARI MENTOR. 

Bukan buat sendiri secara 'mengkhinzir' buta. 

Bila tak ada mentor, itulah yang jadinya diet tak makan nasi la. Diet seminggu then hancur la. 

Ehhh... Macam macam la......

Nasihat saya... Cari mentor yang betul kalau nak turunkan berat badan ok.

Saya ada banyak lagi sharing ni dari Peserta NECK yang dah berjaya turunkan berat badan.

Nak lagi tak?

Kalau nak, sila komen "Give Me More..."

Ramai yang komen. Saya akan share kisah peserta seterusnya.


Sejujurnya, kami pihak urusetia pun tak sangka. mereka berjaya turunkan berat antara 2 ke 10 kilogram dalam masa lebih kurang 10 hari.

4kg turun dalam 5 hari bukan sesuatu yang mudah, inikan pula 8 kilo. Tapi peserta NECK ni berjaya.

Syukur, Allah permudahkan.

Tak sia sia mereka join Program Now Everyone Can Kurus. Bukan sekadar merka dapat kembali fit malah kembali sihat. 

ini baru 3 testimoni.. ada lebih lagi akan saya update dari semasa ke semasa.. 

Program neck dah disertai oleh hampir 1000 orang kesemuanya.. Pelbagai latar belakang peserta termasuklah pesakit darah tinggi, Pcos, kencing manis, slip disc dan pelbagai lagi.. 






Sama sama kita doakan semua peserta NECK mencapai berat badan ideal pada hari ke 100 nanti. Mereka masih ada 88 hari untuk mereka turunkan berat masing-masing. Mereka kini lebih sedar kualiti hidup sihat berbanding sebelum ini.. Alhamdulillah

Sekarang kami dah membuka untuk pendaftaran Neck Batch 8. 


Rasa terpanggil untuk kurus bersama-sama? contact saya yea.. insyaAllah saya akan add anda ke group coaching hebat Now Everyone Can Kurus.:D

feel free to share dengan keluarga dan kenalan anda semua.. 

Saya mendoakan anda semua sihat sepanjang hayat.. insyaAllah:D 

jom follow blog  http://everyonecankurus.blogspot.com/

Moga bermanfaat.

'Be simply healthy'
Master To be Bonda Miza



Sharifah Salmiza (Bonda Miza)
"Founder Of BondaMiza Millionaire"
"Founder of Empayar Wanita Sedunia"
012 585 2034 
(whatsapp/telegram/sms/call)
www.bondamiza.com
www.bersalinmenyusu.com






0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU