Riadah raya di Bukit Merah Water Park

Seronok luang masa bercuti raya.. Tak adalah kemana-mana sangat.. cuma luangkan masa mandi manda dan berziarah keluarga dan sahabat handal saja.. 

Baru gerak dalam perjalanan.. tengoklah betapa happy kanak-kanak berdua
Jemputlah mencuci mata foto-foto percutian raya kami di Bukit Merah Lake Town Water Park. 

Sempena Hari Raya promo, Bukit Merah ada bagi diskaun untuk tiket masuk..
Harga Dewasa : RM50.00 (promo Raya RM48.00), Kanak-Kanak & Warga Emas : RM38.00 (Promo Raya RM34.00)


Dah sampai pun Bukit Merah LakeTown.. :D yeahhh

Gambar Ramai - Family sebelah hubby, kami baru sampai - depan entrance
Rania, Ruzain dan sepupunya.. dengan tok sekali (rehat sebentar sementara menunggu membeli tiket masuk)
Tiket  Masuk ke Taman Air Bukit Merah.. tiket kenangan.. 
Foto Taman Air Bukit Merah - sini ada ombak, air pun agak masin.. Gambar di bawah, air biasa je, tapi best sebab ada slide, Rania suka sangat.. 


Posing dengan Mario..  2nd time Rania datang sini & First time buat Baby Ruzain datang Water Park.. seronok sangat diaorang.. raya tahun lepas dia baru masuk 4 bulan.. raya tahun ni, ligatlah budak-budak tu bermandi manda 
Budak kecik ni mandi sampai tak nak naik..
Damia & Mummy nya naik tube slider...  Rania tak dapat naik, kerana tingginya tak lepas, sebak la juga rania, tak dapat nak slide dengan Bonda..
  
Seronok baby Ruzain dengan Abah.. 

Lupa nak bagitau, Wakaf kat sebelah tu boleh di sewa.. RM30 sejam, tapi minima kena ambil 3 jam.. Jadi kena bayar RM90 + RM30 deposit (akan dikembalikan)..  selesa sikit duduk situ, ada kipas angin, ada power supply, boleh charge hp dan notebook.

Nyaman dan selesa, nak lepak dan tidur pun boleh.. (kiri kanannya penuh pokok, jadi memang tak nampak orang dalam wakaf sebelah. :D

gambar Bonda dengan Rania Arissa
  
lepas mandi, keletihan yang teramat sangat dah, belum pun keluar dari Bukit Merah, Rania dah terlena..
Ruzain, dah tidur dari dalam wakaf lagi.. 

kami nak balik dah... :D 
Itu sahaja coretan percutian singkat kami.. Moga bermanfaat.. 

'Be Simply Healthy'
    Bonda Miza




Ingin dapatkan suplemen kesihatan Shaklee untuk seisi keluarga?
Ingin menjana pendapatan tambahan? 
hubungi saya segera


Lain-lain bahan bacaan berkaitan : 
Jemput baca penjagaan selepas bersalin / berpantang selepas caesarean di sini
Jemput baca penjagaan selepas bersalin / berpantang secara tradisional di sini
Jemput baca Manfaat Susu Ibu di sini
Jemput baca kaedah penyimpanan susu ibu di sini  
Dapatkan info set bersalin terbaik di sini
Tip atasi bengkak susu di sini
Tip meningkatkan kesuburan suami isteri di sini
Dapatkan maklumat kelebihan menjadi ahli di sini
PERCUMA saya hadiahkan Ebook yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja” Buku mengenai rahsia seorang engineer yang dalam tempoh 9 bulan sahaja mampu buat sales RM1JUTA…  . Sila download  dari link in'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."







0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA