VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut
VIVIX SHAKLEE, KAYA 10 KALI GANDA RESVERATROL & POLIFENOL, AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik di atas untuk info lanjut. Tempahan harga Promo Vivix Tahun 2019 hubungi Bondamiza di talian 012-5852034

Coretan Hujung Minggu - Diari Raya

Share:

My To do list :
  • Housekeeping & kemas baju-baju lama
  • Up date Blog
  • Up date self & business plan.. :)


Cepatnya cuti raya nak habis, esok ramai dah mula bekerja. Kesempatan yang ada guna sepenuhnya. Sebenarnya, dah beberapa minggu tangguh nak mengemas pakaian lama dalam almari Rania tu.. fuh!! banyak juga baju kanak-kanak rebina ni.. (sorry la no, sibuk mengemas, sampai lupa nak ambil gambar karung beg pakaian budak-budak)

Minggu ni ada pelajaran yang saya dapat : 

Masa Pantas Berlalu, anak-anak comel dah makin membesar

Kesnya simple saja, urusan house keeping & mengemas pakaian lama : 

Simpan baju Rania, baru sedar Ranai dah masuk 5 tahun.. dari baju saiz 4, sekarang dah ke saiz 8, bebrapa bulan lepas ukur tinggi kakak 100cm, minggu lepas ukur semula dah 107cm..

Kemudian kemas-kemas baju baby Ruzain pula. Herm, baby bonda dah membesar dengan jayanya, dari berat 9 kilo, 2 bulan lalu, sekarang dah 12 kilogram beratnya.. baju raya tahun lepas saiz 16-18, sekarang dah kena pakai saiz 24-36..

Masa mengemas inilah, terjumpa sarung bantal & set cadar baby yang diguna Rania, ada yang dah lusuh ada juga yang masih cun melecun.. macam flash back sinetron pulak dah.. Sentimental le pula, hehehe... lipat pakaian perlahan-lahan, seronok.. boleh teringat kisah-kisah lucu anak-anak dengan baju-baju yg dipakai.. Indahnya memori.. :)

ok ok.. sila sambung kerja.. 

p/s :  Hargai masa dengan kasih sayang sementara hayat masih ada, kerana masa ibarat air sungai yang mengalir, ia takkan dapat berpatah balik.. 

Love : 
Bonda Miza

No comments