Ronda-ronda ke Market Parit Buntar

Bersemangat pagi hari ni, nak ke 'Market' Parit Buntar.. bukan pasal apa, sebab kali ini kali pertama nak bawa baby Ruzain.. hehehe tu yang excited lebih.. 

Sepatutnya, waktu begini habiskan masa di rumah saja, tapi stok makanan dan barangan basah pulak dah habis, jadi perlu ke pasar top up semula apa yang patut.. dah plan dalam kepala, hari ni nak cari ikan kerapu.. yum yum lama tak makan ikan kerapu... masak sweet sour ke.. apa-apa je lah kan...
masuk market, ikut laluan kiri, so terus jumpa orang jual mainan.. apalagi, excited si kakak dan adik.. :D



inilah Market Parit Buntar : Credit kuncisudu
    
bab mainan ni, si kakak (Rania) yang paling seronok, Adik (Ruzain) memang tak reti apa-apa.. dia tumpang happy je :p


walaupun tak paham apa-apa, tapi dia pandai juga, pandang kiri kanan tengok pelbagai barang yang tergantung sepanjang jalan ... adalah tu yang menarik hati dia.. 'bola"!!!
undefined
masuk ikut tepi, jumpa orang jual ikan dan ayam...

undefined
pilih-pilih... sotong sekilo RM14.00, ikan pari sekilo RM20.00

haaa.. jumpa juga, ikan kerapu, sekilo RM8.00 (ikan kecik je ni). selalunya hanya 2 penjual ikan sahaja yang ada ikan ni.. jarang sangat orang lain jual kat market Parit Buntar, kira hari ni memang bernasib baik, yes!! nyum nyum.. menu ikan nampaknya :D...

kakak siap posing sambil menunggu 'Tok' beli ikan merah nak buat masak gulai

time membeli santan pulak ye.. tengok pakcik tu, sepenuh perasaan dia membelah 'nyok' kat belakang kakak.. kekekeek :D

ni hala nak balik pula, lalu lagi depan penjual mainan.. akhirnya 'Bonda' terkena juga... apek tu juga yang untung.. siap beli keretapi dan bola untuk kakak dan adik.. apek tu senyum je :D

dah habis ke market, singgah la dulu kat supermarket Ten-Ten dan Billion pulak.. ni tepi bus station Parit Buntar, kita rehat sat noo.


inilah mainan untuk kakak... tak sempat bawa masuk barang lain ke dalam rumah, dia dah siap setting keretapi ni... keekekek... budak-budak memang syok kalau ada mainan baru selalu.. :D, teringat zaman kecik-kecik dulu..
itu sajalah coretanku dihujung minggu... selamat berehat dan bekerja semula esok hari... 


Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat dan berguna untuk semua, silalah 'like' atau 'share' entry ini dengan semua yea. :D

Kalau nak 'add' saya sebagai 'friend' di FB, saya sangat alu-alukan :D.. berkawan biar berjuta-juta :P

Thanks for reading :D



jemput-jemputlah like page terbaharu saya (BONDA SIHAT) di www.facebook.com/bondamiza

dapatkan Ebook percuma yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load  dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."


Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. amin 


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 

Hubungi saya untuk:

FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE
&

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


“Creating Healthy Families…”  


....salmiza....






0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU