Kenapa wanita perlu Langsing, kurus dan cantik?

Assalamualaikum...

Apa khabar semua.. ?? sihat? :d
Tidak keterlaluan jika saya katakan selain rambut, langsing dan cantik juga mahkota wanita.. Setuju tak dengan pendapat saya ini?  Ada yang menyokong ? :D

Kalau ada yang tak mahu langsing dan cantik, please bagitau pada saya, saya akan bagi vitamin percuma pada orang tu!! kekekek :p

Kesimpulannya, siapa yang tak rasa bangga dengan perubahan diri sendiri kan.., Tahniahh!!!

Saya faham sangat, tentu kita sangat teruja nak sarungkan baju-baju cantik yang dulunya hanya boleh pakai oleh patung-patung di kedai baju tu... :D . Saya sendiri pun ada banyak baju yang sengaja saya beli saiznya lebih kecil :D. Bila tengok aje baju-baju tu, terus bersemangat nak 'maintain'.. Kalau tidak, boleh juga lupa diri time makan tu.. sabor aje la..


Percaya atau tidak ramai wanita akan berubah penampilannya apabila berjaya kuruskan badan. :D, ada yang ke arah positf, ada juga yang negatif.. Bagi saya, semua bergantung kepada niat masing-masing.

Untuk saya, objektif saya ingin slim balik hanyalah satu, untuk kesihatan dan sedap mata memandang.. Tambah pula dulu suami saya ada menegur, badan saya dah makin berisi.. malunyaaaa sayaaa.. !!!

Apabila bercakap tentang cantik untuk suami, pasti ada yang cakap, "alah, alasan biasa la tu".. Memang alasan cantik untuk suami biasa kita dengar. Cuba pikirkan perasaan suami kita, kalau di rumah, pakaian yang kita pakai tu selebeh semacam ja, tak pandai menjaga diri.. 

Pada pandangan saya, kalau kita sendiri pun, tak berkenanlah nak tengok.. setuju tak?
Maaf lah jika ada yang terasa.. Saya maksudkan untuk diri saya.. :D.. muhasabah diri :D

Saya juga perempuan dan saya faham sangat perasaan perempuan, sukakan pujian....huhuhuhu, pasti kembang hidung kalau kena puji... :D kekeke!!

Sebenarnya, apabila kita slim, badan kita pun akan jadi lebih sihat dan bertenaga. pakai apapun nampak cantik, tengok tu, pakai t-shirt je pun nampak seksi.. kekekek..


Saya dapat rasakan perbezaanya, sebab dahulu berat saya memang melampau.. muka pun bulat je, malu sungguh nak ambil gambar. Yang paling sedih time nak cari baju...pergi satu kedai ke satu kedai yang lain, sangat seksa nak dapatkan saiz yang sesuai... :(.. pernah juga menangis, sebab berkenan satu baju, tapi saiz paling besar XL ja... nak beli jean pun sama, kena beli jean lelaki, memang 'cutting' seluar tak cantik.. haih nak buat macam mana!! tapi itu dulu, sekarang tidak lagi!! :D

Maaflah tak dapat nak letak gambar perbezaan waktu sebelum dan selepas, sebab masa 'sebelum' saya tak bertudung (tak muslimah lagi time tu, maaf la yea).. sekarang dah baik sikit :p

Mahu tak mahu, saya memang galakkan semua wanita untuk menjaga berat badan dan penampilan, sebab kita adalah pengurus keluarga, kita perlu kekal sihat dan cergas and of course you will look more powerful dan lebih disegani.  Yang belum berkahwin pun, bonus untuk anda untuk kekal cantik menawan.. :D

So ladies, go! go! go Slim & Fit!, jom bersama-sama saya dalam misi membantu wanita untuk mendapat berat ideal mereka dan disamping itu dapat meningkatkan ekonomi mereka ke tahap yang lebih baik. Dengan Program Diet Tanpa Lapar confirm kita akan dapat kesihatan, badan yang slim dan poket yang tebal.. 

Moga Allah memudahkan misi kita ini...

Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat dan berguna untuk semua, sila-silalah 'like' atau 'share' entry ini yea.  kalau nak 'add' saya jadi 'friend' anda pun saya sangat alu-alukan... :D
 
Thanks for reading.. :D

Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat dan berguna untuk semua, silalah 'like' atau 'share' entry ini dengan semua yea. :D 
 
Kalau nak 'add' saya sebagai 'friend' di FB pun, saya sangat alu-alukan :D.. berkawan biar berjuta-juta :P 


jemput-jemputlah like page terbaharu saya (BONDA SIHAT) di www.facebook.com/bondamiza

dapatkan Ebook percuma yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load  dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."


Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. 
amin 

Hubungi saya untuk:
FREE CONSULTATION, AFFORDABLE PRICE
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!





“Creating Healthy Families…” 


....salmiza....





0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA