Open House 'Raya' PERDA 22 Ogos 2013

Assalamualaikum……

Ramai yang tertunggu-tunggu bila open house raya PERDA yang paling 'happening' di Kampung Gajah ni nak berlangsung... Bukan seorang, bukan sepuluh, tapi beratus orang yang bertanya.. awal dulu hairan kenapalah semua dok kalut tanya.. 

Bila dah selidik, barulah tau, rupa-rupanya, menu open house ni memang 'grand', sedap-sedap belaka!! kelazatannya terbukti... 
Tak percaya? cubalah tanya kepada sesiapa yang datang, kalau tak percaya jugak tak tau la nak cakap apa lagi.. Buktinya, tiap-tiap tahun mesti ada yang setia bawa bekas kosong, siap datang nak 'tapau'.. dah masak sangat dengan strategi orang-orang macam ni, tak bawa beg galas besar, mesti dia bawa beg plastik..;D
Kesian pada yang datang lewat sikit tu, dah jauh-jauh datang, makanan pula dah banyak habis.. ni semua gara-gara tetamu yang suka 'tapau menapau' ni.

Next time, buat yang suka 'tapau' ni.. ingat-ingatlah orang belakang... :P 'jangan marah yea' - nasihat....
Jamuan raya kali ni saya diberi dua tugas.

Tugas pertama hias meja kuih, jari-jemari ni dah la keras, hias lebih kurang je, gantung ketupat sikit-sikit, dah siap!
Amacam lawa tak meja yang dihias ni?? hahaha.. budak-budak tadika pun pandai buat.. letak rambu ramba sikit.. memang cantik.. :D


my best friend (Irra) & I...


Farah & Irra


meja tetamu

meja tetamu VIP - TYT yang nak datang ye...:D

Dah sudah menghias meja kuih, tugas ke-2 pula menanti.. Tugasan yang mencabar abad ini.. seumur hidup saya tak pernah menjaga satay, bukan sikit-skit tau, 15,000 cucuk nak menjamu ye!..

Mandi asap le hendaknya dengan baju raya blink blink ala-ala mak datin gitu..


Sempat lagi saya bergambar dengan opismate.. belum bau satay lagi time ni


Fuhh!! ni dah mula bau bau asap satu badan.. kat tepi saya tu, Haji Kamal & Kak Raudhah
Seharian saya menjaga satay..lepas ni sure nyamuk pun tak berani nak dekat, kekekeke :D
Selain satay, banyak lagi juadah lain.. ikut selera masing-masing.. 

 


Antara menu pilihan, my fav: kambing grill,

Banyak sungguh makanan, share makan dengan irra.. makan kena jaga ye.. time hari raya ni kalau tak control, badan sure naik macam belon,.. puasa turun 3 kilo, lepas raya naik 7 kilo! haaaaa ambik kau!

Beratur tunggu giliran nak dapatkan koew teow,
Mari! mari!

Ramai tetamu sedang menjamu selera. Gambar besar tu gambar opismate, En.Talib tengah makan cendol...


Demikianlah cerita sambutan open house raya PERDA tahun ni, meriah dan seronok dapat menjamu ramai tetamu..
Dan yang paling best, pengalaman menjaga satay siap dengan pakej bau asap tu yang paling manis dalam ingatan...
:D

Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat dan berguna untuk semua, silalah 'like' atau 'share' entry ini dengan semua yea. :D

Kalau nak 'add' saya sebagai 'friend' di FB, saya sangat alu-alukan :D.. berkawan biar berjuta-juta :P

Thanks for reading :D



jemput-jemputlah like page terbaharu saya (BONDA SIHAT) di www.facebook.com/bondamiza

dapatkan Ebook percuma yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load  dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."


Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. 
amin 
 
Hubungi saya untuk:
FREE CONSULTATION,
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!





“Creating Healthy Families…” 
 


....salmiza....











0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU