Menyusu badan? Dilemma Bonda bekerjaya

Minggu depan kena outstation ke Ipoh 3 hari 2 malam.

Hati ini dalam dilemma.... :( macam mana nak tinggalkan baby Ruzain untuk 2 malam? , kali pertama pulak tu..

walaupun tak sampai hati sebenarnya, tapi sebab kerja, terpaksa juga tinggalkan anak-anak dengan abah diaorang.

dari minggu lepas dah mula mencongak berapa banyak susu nak simpan...
belum pernah lagi baby Ruzain menyusu botol pada waktu malam,  kalau waktu siang memang dah biasa, senang aje,

kami berdua sudahlah tak pernah berenggang waktu malam, tambah pula Ruzain menyusu badan... so memang agak mencabar buat abah nak pujuk Ruzain minum tanpa Bonda.
Harap-harap sangat minggu depan Ruzain dapat beri kerjasama pada abah la yek :D..

sebagai persediaan nak outstation, saya awal-awal lagi dah mula mengepam 'extra' susu untuk stok nanti :D
tambah pula , saya dah menyimpan stok susu sejak dari cuti bersalin haritu...
kawan-kawan la yang bagi cadangan masa mengandung dulu, kalau 'hang' nak banyakkan susu, 'hang' trylah makan produk Shaklee, ESP (Energizing Soy Protien) dan beberapa lagi produk lain..

Mula-mula tu buat tak tahu aje.. sebab tak percaya..

Entah bila pula, tengok-tengok dalam peti surat ada risalah produk ni, baca dan kaji, tapi lepas tu buat diam lagi :D.. pikir ...
sampai satu masa, bila time birthday, En. Hubby buat suprise belikan set menyusu Shaklee.. ha'aaa apa lagi, sukalah!!!!,
suka pertama sebab dapat hadiah!,, :D terima kasih 'Sayang' sebab prihatin :)
suka kedua, sebab tak payah keluar duit sendiri, kekekek, jangan marah yea 'Sayang' :p


Saya makan kesemua ni :


Alhamdulliah, ternyata apa yang kawan-kawan katakan tu memang benar belaka, susu pun banyak, badan pun rasa lebih sihat.. so sampai sekarang saya masih terus makan semua supplement ni. masuk kerja pun lebih bersemangat, tak mengantuk langsung... :D

Kelmarin dalam semangat dok mengepam, tiba-tiba spring pam patah!
sudahlah ada di opis.. kalau ada di rumah mudahlah sikit sebab semua spare part ada dirumah.. mahu tak mahu terpaksa juga pergi beli pam yang baru...:D..

sempat juga ajak kawan temankan ke Kedai Baby Wonderland, kat Jalan Raja Uda, Butterworth
buat sesiapa yang menyimpan stok susu dalam beg ziplock, sekarang kedai tu tengah promosi 3 beg (25 x 12oz) RM30.00, memang murah sangat, selalu harga satu kotak RM12.90. kan dah jimat.. :)
Autumnz - Double ZipLock Breastmilk Storage Bag (25 bags) *12oz*
ha'aa tengoklah hasilnya, ini semua stok susu saya, bekukan aje, mudah untuk disimpan, lagipun bertahan lama kalau simpan macam ni. :P






  
Inilah baby Shaklee.. My lovely Baby.. heheh

Jadi kalau ada sesiapa berminat nak kongsi atau bertanya lebih lanjut lagi mana-mana yang musykil, bolehlah komen kat sini  atau contact saya kat alamat dan nombor dibawah tu :D













0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA