.fixed-whatsapp { position: fixed; bottom: 20px; right: 20px; width: 50px; height: 50px; z-index: 9999; }

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut
Kami membantu anda dan keluarga menjadi lebih sihat, awet muda dan bertenaga dengan produk kesihatan Terbaik, selamat, berkesan dan halal dari Shaklee. Kami adalah Leader Shaklee Terbaik di Malaysia. Anda Ingin dapatkan suplemen Shaklee atau Menjana Pendapatan melalui Shaklee? Hubungi bondamiza (salmiza) segera di talian 012-5852034 untuk bimbingan bisnes dan tempahan suplemen anda.

Tips Tingkatkan Susu Ibu, melalui nutrisi lengkap dari vitamin Shaklee

Share:
Susu ibu adalah susu terbaik di dunia.. ya, rata-rata ibu semua ingin menyusukan bayi masing-masing ..
namun, bukan semua mempunyai peluang tersebut.. adakalanya bekalan susu berkurangan...

kenapa jadi begitu ??

Penyusuan bayi menjadi tidak mencukupi disebabkan oleh pelbagai masalah, kesakitan puting, kelesuan menyusu, stress dan teknik penyusuan yang tidak efektif. 

Penyusuan anak pertama saya (Rania Arissa) tidak begitu berjaya (cuma bertahan sehingga 7 bulan sahaja)  adakalanya bekalan susu saya berkurangan. Jadi saya tidak dapat menyusu secara esklusif.. 
Syukurlah saya dah berjumpa dengan supplement Shaklee yang banyak membantu untuk penyusuan anak kedua ini, Saya bertekad untuk memastikan bekalan susu saya sentiasa mencukupi.
Disebabkan pengalaman pertama saya ini, jadi tidak rugi rasanya jika saya berkongsi dengan semua ibu bagaimana nak mempertingkatkan bekalan susu seterusnya dapat membantu menjayakan misi penyusuan susu kepada anak masing-masing.
Berikut adalah tips tingkatkan susu Ibu, melalui nutrisi lengkap dari vitamin Shaklee.
Sumber : Majalah ISihat terbitan UtusanKarya edisi Mei 2013. 
Saya juga nak share sikit petua tambahan 'Bagaimana nak mempertingkatkan bekalan susu ibu'.. Antara petua-petuanya:
1. Cuba menyusu bayi sekerap mungkin, Penyusuan kerap merangsang kelenjar susu untuk mengeluarkan lebih banyak susu.
2. Belajar dan sesuaikan teknik yang paling berkesan bagi anda. Boleh berjumpa pakar atau jururawat untuk belajar teknik penyusuan yang bersesuaian.
3. Perhatikan cara bayi menetek susu, bila ia kurang giat, cuba urut dan perah payu dara dengan perlahan untuk meningkatkan aliran susu kepada bayi dan mengeluarkan kesemua susu dari payu dara.
4. Pastikan bayi tidak tidur semasa menyusu, penyusuan yang aktif akan merangsang pengeluaran susu yang lebih. Geletek pipi dan kaki bayi anda dan beralih kepada sebelah satu lagi untuk memastikan bayi masih jaga.    
Sumber petua meningkatkan susu : Detik-detik manis 2, Drypers       
Saya berharap panduan penyusuan ini sedikit sebanyak dapat membantu ibu-ibu seperti saya. :D
jika ada yang berminat nak tahu lebih lanjut, atau nak kongsi pengalaman, janganlah malu dan segan untuk komen atau boleh hubungi saya di talian seperti dibawah...

esok kita sambung cerita lagi yea :D
Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat dan berguna untuk semua, silalah 'like' atau 'share' entry ini dengan semua yea. :D

Kalau nak 'add' saya sebagai 'friend' di FB, saya sangat alu-alukan :D.. berkawan biar berjuta-juta :P

Thanks for reading :D

jemput-jemputlah like page terbaharu saya (BONDA SIHAT) di www.facebook.com/bondamiza

dapatkan Ebook percuma yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load  dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."


Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. 
amin 
 
Hubungi saya untuk:
 CONSULTATION,
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


“Creating Healthy Families…” 
 


....salmiza....No comments