KELAS CAKNA SIHAT BONDA

Assalamualaikum.. saya doakan semua pembaca blog bonda miza dilimpahi rahmat setiap hari.. 

alhamdulillah, baru-baru ni saya berpeluang untuk menghadirkan diri dalam program sehari Cakna Kesihatan.. program ini program berbayar, RM30 jer.. namun ianya sangat berbaloi dan bernilai lebih.. buat orang biasa seperti saya ni memang perlu sentiasa upgrade diri..

nak pula berminat dengan kesihatan ni kan.. memang sangat awesome!!.. 

tq buat hubby dan family, sanggup tunggu saya sampai habis kelas..anak-anak nasib tak buat perangai..dari pagi sampai ke petang pula tu.. 

baiklah dalam Program Cakna Sihat ini ada 4 peringkat pembelajaran iaitu : 

1. Pemeriksaaan kesihatan diri
2. Pembelajaran menggunakan alatan pemeriksaan kesihatan 
3. Sharing produk
4. Sharing ilmu dan pengalaman oleh 2 orang Master Shaklee


SESI 1 ; PEMERIKSAAN KESIHATAN ..

Sesi cucuk diri sendiri yea, then lepas tu cucuk kawan-kawan pula.. heheh..


check-up glukos, kolestrol dan tekanan darah.. best :D
tekan kuat-kuat sikit, barulah darah keluar banyak ..



SESI 2 ; BELAJAR..


Selepas belajar menggunakan alat pengukur glukos, kolestrol dan darah tinggi.. kami belajar menggunakan mesin karada..


belajar menggunakan sendiri mesin karada... bagus mesin ni, siap boleh ukur berat lemak, tulang, metabolisme dan kesihatan dalaman badan.. 
timbang ye, masa timbang ni, semua alatan berasaskan besi seperti jam tangan, brooch yang besar-besar tu, tali pinggang semua kena tanggalkan, jika tidak ia akan ganggu bacaan, kerana bacaan dr rod menggunakan medan elektromagnet..


SESI 3 & 4 SHARING PRODUK DAN PENGALAMAN..


Tekun mendengar kelas Master Farah :D banyak ilmu baru yang digali hari ini, ilmu mengenai kanser,, sakit jantung dan lain-lain penyakit kronik.. juga suplemen yang sesuai untuk disyorkan..
suasana kelas... ada ruang anak-anak bermain.. 
Baby Ruzain dah dapat kawan.. kekekek.. 



budak kecik ni pun tekun belajar.. :D
Ibu-ibu jangan jadikan anak kecil alasan untuk kita susah menimba ilmu, dalam kelas ni siap yang bawa baby lagi.. tengok tu.. orang kata hendak berjaya, seribu daya.. anak-anak adalah sumber rezeki.. pembuka jalan ke arah rezeki yang lebih murah, insyallah :D


sharing produk, water picher Shaklee..
testing paras asid dan alkali.. yang kiri (kuning- berasid - air paip), yang kanan (biru - alkali, air yang ditapis menggunakan Shaklee Water Picher)








ramai yang hadir, peserta daripada pelbagai lingkungan umur dari 20 hinggalah ke 51 tahun.. hehehe.. ada yg dah kawin, ada yang belum, yang masih kerja, yang surirumah. semua dengan satu matlamat.. untuk menjana pendapatan keluarga.. 


sharing pencuci dan softner Shaklee pula..memang tahan lama.. zoom pada tarikh atas bekas tu.. tak percaya, kain masih wangi dan elok, tak da melekit pun


yang ni paling best.. sharing produk sekali makan.. hahaha.. sedap tau..


sesi merasa produk ~ Cinch Shake Mix, ada 3 perasa.. nyum nyum, sesuai untuk berdiet. haa nak puasa ni, memang sangat elok..

Master Laila pula yang hidangkan.. tq yea


Nak tahu resepi cinch yang lazat ni , jemput baca di sini yea..

Baiklah.. setakat ini sahaja update saya tentang Kelas Cakna Sihat Bonda.. 

ada banyak lagi.. next time..

yang paling indah adalah, dapat berkenalan dengan kenalan baru, bertukar-tukar pengalaman dan pendapat..

'Be simply healthy'

Master To be Bonda Miza

#BondaMiza & MFMS The Most Happening SHAKLEE Team In Malaysia


Sharifah Salmiza (Bonda Miza)
"Founder Of BondaMiza Millionaire In Shaklee"
012 585 2034 
(whatsapp/telegram/sms/call)
www.bondamiza.com
www.bersalinmenyusu.com


Lain-lain bahan bacaan berkaitan : 
Kebaikan ESP untuk kita














0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA