RESEPI CINCH SHAKE MIX YANG LAZAT

Assalamualaikum.. selamat sejahtera semua pembaca blog bonda.. saya doakan kalian semua dilimpahi rahmat dan bahagia hendaknya..

baiklah baru-baru ni, Sabtu yang lalu, saya berkesempatan hadir ke kelas Cakna Kesihatan.. banyak yang dikongsikan dalam kelas tersebut. banyak sangat.. tapi yang saya nak kongsi hari ni..



resepi cinch shake mix Shaklee.. sedap tau!.. selalu saya hanya cinch shake dengan oat atau nestum sahaja.. tapi yelah, lama-lama kita pun nak juga tukar selera..


Saya dah try coklat banana.. buat minum sahur, nyum nyum.. sampai ke petang berbuka, langsung tak rasa lapar.. tak berapa hari lagi dah nak ramadhan.. memang sangat elok lah.. berpuasa sekali turunkan berat badan.. 

kalian sure tak jelas apalah cinch shake mix shaklee ini kan?

ok, kita intro le sikit.. 

Sesiapa yang bercadang nak menurunkan berat badan dengan cara sebenar, tanpa geleber dan kekalkan otot yang pejal.. memang WAJIB cuba CINCH SHAKE MIX Shaklee.. ia adalah salah satu produk yang terdapat dalam set turunkan berat  badan Shaklee..

Antara kebaikan Cinch Shake Mix Shaklee adalah :  


  • Mengekalkan kepejalan otot dan pastikan anda sentiasa kenyang dan selesa dengan Cinch® Shake Mix Shaklee sungguh lazat dan berkhasiat sesuai untuk menurunkan berat badan.
  • Padat dengan protein agar anda sentiasa berasa kenyang dan selesa
  • Tinggi serat, iaitu enam gram bagi setiap sajian

Cinch Shake juga boleh dibancuh dengan pelbagai resepi

  • Low fat milk + cinch shake vanilla
  • Low fat milk + cinch shake chocolate
  • Low fat milk + cinch shake caffe latte
  • Strawberry milk + cinch shake vanilla
  • Strawberry milk + cinch shake chocolate
  • Chocolate milk +cinch shake vanilla
  • Chocolate milk + cinch shake cafe latte
  • Chocolate milk + cinch shake chocolate
  • Strawberry + cinch shake vanilla
  • Banana + cinch shake chocolate
  • Blue Berry + cinch shake cafe latte
SESI KONGSI RESEPI
Dan resepi yang saya paling suka Strawberry milk + cinch shake chocolate.. Sedap sangat..fresh dan rasa lemak berkrim. 
Baiklah gambar yang kat bawah ni juga salah satu resepi yang boleh dicuba..


Ada 3 rasa cinch : Coklat, Cafe Latte dan Vanila.. boleh pilih ikut sesedap rasa masing-masing 


Sebelum nak minum.. kenalah sediakan bahan-bahannya dahulu..

  • pilih mana-mana rasa cinch shake mix yang anda ingin cuba
  • di sini saya nak tunjukkan semua sekali (jadi saya sediakan strawberry, blue berry dan pisang)
  • air secukupnya
  • ais kiub.. (nak sedapkan lagi rasanya cinch shake mix nanti)
  • pengisar (boleh juga beli shake n take) mudah.. tapi kalau tak da blender biasa kat rumah pun dah boleh.. (jangan yang kisar cili dah le)
CARA-CARANYA

2 skop cinch shake mix adalah untuk satu sajian (seorang makan),
jika untuk seorang cuma perlu masukkan 2 skop sahaja yea..

2 auns buah (lebih kurang, satu cup kecil je)

air segelas

ais setengah gelas..

kisar semua sekali.. (jika kisar blue berry, kena kisar lebih lama sebab nak pecahkan biji-bijinya sekali yea.. 


then dah boleh minum...siap..
mula-mula kisar pisang dahulu dengan Cinch shake Coklat

senang je kan? :D


berebut kawan-kawan bonda nak rasa.. best lah tu.. benda rasa percuma kan.. kekeke (yang ni cinch Cafe latte dengan Bluberry)


dah habis giliran  blue berry, kisar Cinch Shake Vanilla dengan Strawberry pula..


inilah hasil ketiga-tiga resepi Cinch Shake Mix (yang hitam sikit tu  Cafe Latte dengan Blueberry, pink tu Strawberry dengan Cinch Shake Vanilla dan Coklat tu dengan Pisang..

herm.. baru je kongsi resepi di blog, dah bertalu-talu plak orang call nak order.. heheh.. oklah selamat mencuba.. 

selamat menurunkan berat badan dengan cara yang sihat, lazat dan selamat dengan Cinch Shake Mix Shaklee.. 

memang berbaloi-baloi... 

order untuk regular customer.. dah bertong-tong dia repeat.. 


'Be simply healthy'

Master To be Bonda Miza

#BondaMiza & MFMS The Most Happening SHAKLEE Team In Malaysia


Sharifah Salmiza
"Founder Of BondaMiza Millionaire In Shaklee"
012 585 2034 
(whatsapp/telegram/sms/call)
www.bondamiza.com
www.bersalinmenyusu.com

Lain-lain bahan bacaan berkaitan : 
Kebaikan ESP untuk kita





0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU

FOLLOW BONDA

JEMPUT LIKE PAGE BONDA