.fixed-whatsapp { position: fixed; bottom: 20px; right: 20px; width: 50px; height: 50px; z-index: 9999; }

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut

VIVIX SHAKLEE, ANTIOKSIDA,AWET MUDA DAN PEMULIHAN SEL SIHAT, klik sini untuk info lanjut
Kami membantu anda dan keluarga menjadi lebih sihat, awet muda dan bertenaga dengan produk kesihatan Terbaik, selamat, berkesan dan halal dari Shaklee. Kami adalah Leader Shaklee Terbaik di Malaysia. Anda Ingin dapatkan suplemen Shaklee atau Menjana Pendapatan melalui Shaklee? Hubungi bondamiza (salmiza) segera di talian 012-5852034 untuk bimbingan bisnes dan tempahan suplemen anda.

NUTRISI UNTUK IBU HAMIL

Share:
Semua tahu kan, bila hamil berbagai-bagai cabaran yang dihadapi oleh siibu. Rasa loya, rasa lemah longlai, mood entah kemana, letih dan lesu. Ada yang kurang selesa  hingga nak makan benda merapu aje (burger, pizza, mee segera.

Herm, bayi kita dapat ke nutrient yang sepatutnya? Kadang-kadang ibu tiada selera dan hanya lalu makan nasi berlauk telur goreng mata saja. Tidak kurang juga ibu yang tidak lalu makan sayur atau buah, ada juga yang tidak lalu minum susu, bertambah-tambah kuranglah kalsium dan vitamin buat si 'baby' dalam perut tu, kesiannya. 
Jadi, adakah vitamin dan khasiat disalur secukupnya kepada bayi dalam kandungan? 
Jadi Bonda ingin kongsikan SUPPLEMEN IBU HAMIL. Insyallah, suplemen ini pastinya Selamat dan Berkesan. Nutrisi yang lengkap sangat penting untuk memastikan bayi membesar sihat bagai juara, ibu pula 'happy' dan bertenaga sepanjang kehamilan sehingga melahirkan si manja. Suplemen itu adalah suplemen keluaran Shaklee. 


Apakah Manfaat Supelemen Shaklee ?
Sebenarnya, suplemen shaklee sesuai untuk semua golongan, tak kira lelaki mahupun perempuan, dewasa atau pun kanak-kanak. ada lebih kurang 6 jenis produk yang sesuai diamalkan untuk ibu hamil iaitu: 

B-COMPLEX (Dengan asid Folik)
ESP (ENERGIZING SOY PROTIEN)  

Disediakan daripada 30kg Soya Non-GMO yang membekalkan 9 asid amino penting untuk pembinaan dan memperbaharui sel-sel tisu, hormon dan enzim tubuh. Sangat baik untuk membantu ibu menjadi lebih bertenaga dan segar sepanjang hari.


VITALEA IRON FORMULA  

Diformulakan dengan zat besi, mengandungi 28 vitamin dan minerals lengkap untuk kesihatan menyeluruh dan tumbesaran bayi. Zat besi sangat penting untuk pembinaan sel darah merah. Jadi ibu yang HBnya rendah sangat sesuai mengambilnya.  

VITAMIN C 
Menguatkan sistem Imun badan serta melindungi sel-sel tisu dalam badan dari penyakit. Ia juga penting untuk kesihatan gusi, gigi dan tulang. Ibu semasa hamil pula tidak boleh ambil sebarangan ubat bimbang menjejaskan kandungan. Jadi Vita C ini sangat sesuai kerana tabletnya mengandungi vita c yang dilepaskan dalam masa 5 jam (sustain release) 500mg. 

BCOMPLEKS - Membekalkan 8 jenis Vitamin B termasuk asid folik . Asik Folik penting untuk mengurangkan 70% risiko kecatatan Tiub Neural bayi.

OSTEMATRIX  
Membekalkan 1000mg Kalsium harian untuk tulang dan gigi yang kuat serta mengelakkan komplikasi ibu ketika melahirkan. 

OMEGAGUARD 
Diperbuat daripada omega 3 yang mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak dan mata bayi. Sangat baik untuk kesihatan jantung dan salur darah ibu. 

Sila ke link di sini untuk khasiat omega kepada ibu mengandung.

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa. 'Feel free to share this articel'

Moga bermanfaat.

'Be simply healthy'
Master To be Bonda MizaJika anda tercari-cari Supplement SEMULAJADI, tiada bahan kimia, selamat, hubungi saya untuk konsultasi vitamin percuma dan pesanan vitamin anda.
Jika anda berminat 
# menambah pendapatan, 
#suka membantu orang meningkatkan kesihatan dan kewangan 
# ingin dibimbing, anda boleh :

Whatsapp : 012 585 2034
Email : sh.salmiza@gmail.com

Saya mencari individu baru yang ingin merubah kehidupan yang lebih baik serta boleh dibimbing, sabar serta mempunyai impian yang besar.


Lain-lain bahan bacaan : 
No comments