Hari keluarga di The light, Penang

Baru-baru ni kami sekeluarga & rakan-rakan sekerja En. Hubby saya adakan family day.. percutian kali ni di The Light Linear, Gelugor, Penang.. Percutian simple di kondo mewah.. kekekeke.. best best...

Anak-anak lah yang paling seronok,, dapat bermain-main dengan kawan-kawan


Aktiviti yang dirancang kali ni lebih simple berbanding program awal tahun lalu (di Banglo PBA, Batu Feringgi).. Apapun penginapan di Banglo PBA (pada awal tahun lepas) memang best sangat.. teringin nak ada rumah macam tu.. 

Kami adakan program makan-makan ni Sabtu yang lalu.. then semua bermalam di kondo tersebut hingga Ahad.. 

Jika sesiapa yang berminat nak holiday di Penang, tapi nak cari rumah yang kosong.. tak nak stay di hotel.. haaa boleh try di The Light Linear.. (rumah ni di uruskan oleh Koperasi Guru Melayu Pulau Pinang :  Pengurusnya bernama En. Radzi, Call 04 2295514). Harga sewaan pun sangat berbaloi dengan kemudahan serba lengkap- nak masak, membasuh, berehat, mandi kolam, BBQ, nak bermain.. boleh kata apa nak buat pun boleh sangat la (rumah pun fully furnish & fully aircond kondonya ni).


Sebelum aktiviti keluarga bermula, kami pergi shopping dan ronda-ronda di Queesbay Mall, dekat sahaja dari kondo ni


Pekena may fav meal : spegeti Aglio Olio , terbaik, sangat sedap..

balik ke kondo, rania mandi dulu.. then tunggu nak minum petang

kanak-kanak dah keletihan, tapi excited nak mandi di swimming pool

kena tidurkan baby dahulu... siap bawa buai dari rumah ni :D

begini rupa bilik penginapan di rumah ni (ada 3 bilik semuanya) .. selesa sangat :D

hall pun luas.. view sangat cantik.. mengadap laut...

dapur pun cantik!!! Kak Mawarni tengah masak bihun ke tu ???

yang ni ruang membasuh & menjemur pakaian.. siap ada mesin basuh tau

bilik mandi kecil di hujung dapur.. ada 3 bilik mandi di kondo ni...
my baby & I...

Jom siapa yang nak bercuti di Penang.... nanti saya update lebih banyak gambar untuk percutian ini lagi.. masih banyak yang tak sempat nak di upload ke sini lagi :D

Thanks for reading..




“Creating Healthy Families…” 
 

....salmiza....


Ebook “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load percuma dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."


Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. 

Amin





0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU