Tip kejayaan : Sehari bersama Jutawan!!!

Salam.. 

Baru-baru ni saya menerima jemputan ke Majlis Penghargaan & Motivati Shaklee di Sunway Convention Centre..  Alhamdulillah, dapat juga saya naik ke pentas... Seronok dapat kekalkan momentum perniagaan... moga bertambah-tambah lagi rezeki kami sekeluarga.. Amin..


Sebenarnya, saya nak kongsikan ilmu & tip kejayaan yang saya kumpul daripada sesi sharing dengan 5 orang JUTAWAN yang telah saya temui.... 

So, hari ni saya nak kongsi tip ini : Orang kata, jika nak berjaya kita kena ikut cara orang yang berjaya.. 

meh follow formula ni ~ khas untuk dikongsi bersama..

L : Learning  - Tanpa ilmu, kita akan jadi papa kedana
Untuk berjaya, kita mesti sentiasa dalami ilmu.. proses pembelajaran adalah berterusan dan tidak terhenti pada tahap tertentu ... so ambillah peluang untuk sentiasa menambah ilmu, cuba tiru cara orang yang berjaya..  duplicate ilmu yang positif daripada mereka.. tak rugi tau :D .. moga kita pun akan jadi berjaya seperti mereka..

'Success is about Knowledge, Knowledge must be search & used.."

A : Achievable goal - Tanpa cita-cita, tiada ertinya hidup
Tipu sangatlah jika kita langsung tak ada impian kan??? tak kisahlah apapun cita-cita & target kita.. yang penting pastikan goal yang kita set itu, bukan sekadar angan-angin Mat Jening.. cuba setkan goal yang realistik dan sudah semestinya tercapai akhirnya.. sertakanlah dengan usaha dan doa.. 

Alang-alang menyeluk pekasam, biarlah sampai ke pangkal lengan.. betul tak?? so, apa cita-cita kalian??? dah boleh list down pada kertas ye.. kalau tak dicatat, pasti susah nak buat perancangan mana yang terdahulu nak dicapai...

cuba lakarkan lembaran kejayaan kita di sehelai kertas (masukkan satu persatu impian, & bila tarikh / tahun yang ingin kita capai) & tampalkan di mana-mana ruang yang kita selalu dapat lihat.. Insyallah, lama-kelamaan ia akan jadi pembakar semangat & pendorong ke arah kejayaan kita itu :D .. saya sarankan agar kalian cuba buat .. kalau tak manakan nak tahu kesannya..

B : Believe - tanpa agama & kepercayaan, kita hidup diawang-awangan
Kepercayaan & doa.. dalam agama apa sekalipun, kepercayaan kepada Tuhan adalah penting..  nak buat apa sekali pun, mesti didorong dengan kepercayaan dan doa.. jika kepercayaan kepada Allah dan kemampuan diri sendiri tiada, bayangkan, bagaimana orang lain akan percayakan kita??? mampukah??? 


Jangan sesekali terlalu merendah diri (nanti dipergunakan orang pula)..dan jangan sesekali merendahkan orang lain ... Kalau nak tahu, Rahsia kekayaan kebanyakkan JUTAWAN Islam adalah Solat Dhuha bersedekah.., 

Cuba beri sedekah dari nilai wang terbesar yang ada dalam dompet kalian.. Insyallah, Allah pasti akan berikan ganjaran /pulangan yang lebih besar daripada itu.. Yakinlah, Allah pasti akan membantu kita.. :D

C : Commitment - tanpa kesungguhan, kejayaan pasti tak akan tiba
Setiap pekerjaan, perlu ada komitmen yang tinggi.. sangat mudah nak jadi susah.. tapi sangat susah nak jadi senang..  komitmen yang menggunung sangat-sangat diperlukan untuk kita mencapai kejayaan.. 
Setiap pengorbanan pasti akan terbayar kelak, yang penting usaha kita mesti berganda, luar biasa dan jangan mengenal erti putus asa.. 

"Life is about challenge ~ so do not afraid to struggle for the success or otherwise you will struggle in the dark!!" 

A : Attitude : Tanpa keperibadian mulia, pasti kita akan dibenci
Sikap & Keperibadian!! percaya atau tidak?? ia adalah lambangkan diri kita yang sebenar.. 

Jangan jadi macam ini ya "kaya harta, tapi sebenarnya rohaninya sangat miskin" - more people being rich, but they are actually poor inside their heart" sangat kesian pada orangnya begini - boleh kata bodoh sombong / bongkak.. Minta dijauhkan Allah orang-orang begini dari hidup kita...

Dalam kehidupan mahupun pekerjaan, kejujuran dan keikhlasan adalah sangat penting.. nilai-nilai murni.. Zaman sekarang ramai orang yang mementingkan diri sendiri, yang hidup dengan cara hidup masing-masing.. 


World need more good people :  "please respect & try to love everybody.. i am very sure that everyone will loving us.. :P

The most important !!! `~ jangan sesekali abaikan keluarga.. walau sesibuk manapun kita.. apa jua yang kita lakukan, lakukanlah demi kebahagiaan keluarga.. 

Bukan senang yea, nak dapatkan tip dan ilmu secara 'direct' daripada orang-orang berjaya. 

saya nak ucapkan berbanyak terima kasih kepada mereka di bawah ini :

Inilah Master-master yang saya katakan :

Master Maria & Firdaus (my mentors) saya baru je refresh ilmu saya dengan  mereka -  (2 to 1 direct coaching) pada Selasa lalu.. (25 Februari 2014) - sangat banyak ilmu yang dicurahkan mereka kepada saya..
   
Master Aldrich - thanks for the theory -  JUTAWAN pada usia 27 tahun.. huhuhuh.. siapa yang tak rasa cemburu, tersentap juga kalbu .. sudahlah Fresh Graduate, langsung tak pernah bekerja..Kekayaannya bukan diwarisi daripada keluarga ya, tapi usahanya sendiri semasa belajar lagi.... 

ni semasa sesi perkongsian ilmu daripada Master Aldrich - Sabtu lalu (22 Feb 2014)



Master Laila (my Granny)  - gambar ini saya ambil masa kelas dengannya pada Januari Lalu
 
Juga berbanyak terima kasih kepada Mr. Ibrahim Abu, atas kata-kata motivasi yang sangat menyentuh hati pada 27 Februari yang lalu.. Insyallah saya akan cuba buat yang terbaik.. walaupun sesi perkongsian ilmu kita adalah singkat, namun ilmu yang diberikan sangatlah berguna buat saya dan semua.. : Thanks a lot...

my first Supervisor pin from Shaklee..

Jika anda rasa maklumat ini bermanfaat dan berguna untuk semua, silalah 'like' atau 'share' entry ini dengan semua yea. :D

Kalau nak 'add' saya sebagai 'friend' di FB, saya sangat alu-alukan :D.. berkawan biar berjuta-juta :P

Thanks for reading :D


jemput-jemputlah like page terbaharu saya (BONDA SIHAT) di www.facebook.com/bondamiza

dapatkan Ebook percuma yang sarat dengan tip-tip perniagaan dan motivasi “Sorry Boss!!! Saya Terpaksa Berhenti Kerja”. (saya harap dapat baca :D) boleh d/load  dari link ni 'Sorry Boss!! saya terpaksa berhenti kerja..."


Mudah-mudahan ia mampu untuk memberi motivasi kepada kita semua agar lebih berjaya dalam kehidupan kita di dunia dan akhirat. 
amin 

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah? 

Hubungi saya untuk:

FREE CONSULTATION,
&
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!






“Creating Healthy Families…” 
 
....salmiza....







0 comments:

Post a Comment

ENTRY POPULAR

KENALI BONDA MIZA

KENALI BONDA MIZA
Salam, Saya Bonda Miza. Agak sibuk melayan 3 anak. Kami sekeluarga bahagia membantu ramai di luar sana menambah nilai kesihatan. Saya menyediakan panduan dan bimbingan kepada ramai wanita dan keluarga mencipta kehidupan yang lebih baik melalui perniagaan kesihatan yang bermula hanya dari rumah. Saya menjemput sesiapa jua yang ingin membina perniagaan kesihatan bersama-sama saya. Saya yakin dan percaya impian besar mampu merubah kehidupan kita kearah yang lebih baik. Langkah pertama kejayaan adalah bermula dari diri anda sendiri! Tiada yang mustahil, Selamat datang ke laman BondaMiza!

FOLLOW BONDA

TIP BUAT IBU HAMIL, BERSALIN & MENYUSU